אורטל טננבום, תומכת לידה, דולה. 050-7744671

 
תזונה בהריון
תנוחות בלידה
התעמלות בהריון
שיטת פאולה
שיטות טבעיות לזירוז לידה
ארומותרפיה בהריון ולידה
הנקה מוצלחת
תמונות
 עמוד הבית  אודותי  תיק הדולה שלי  מבצעים פורום
שיטת פאולה
שיטת פאולה- התעמלות השרירים הטבעתיים
מאת: מירב ארז שטרנפלד

פאולה גרבורג ילידת גרמניה עלתה לישראל בפרוץ מלחמת העולם השניה. בנעוריה למדה בלט ושירה. בגיל 35 אובחנה כסובלת ממחלה ניוונית. קביעת הרופאים לתוצאות הצפויות של מחלה מסוג זה הייתה פסימית עד כדי כך שייעצו לה לדאוג מבעוד מועד לכיסא גלגלים...

פאולה ההחלטית כתמיד סמכה על עצמה והתחילה לנסות לשפר את היכולת התנועתית שלה על ידי תרגול. במשך הזמן קיבלו התנועות אופי מיוחד, בד בבד, אותן התנועות הביאו לשיפור הדרגתי במצבה. פאולה המשיכה לתרגל ומצבה הבריאותי השתפר ללא הכר. בתצפיותיה היא הבחינה שהתנועות הספונטניות אותן תרגלה אופיינו בחוקיות ובקשר בין תנועה אחת לשניה..

כל החוויות מחייה הפרטיים דרבנו את פאולה לפתח גישה טיפולית ייחודית. בהמשך הפכה דרך זו לשיטה הקרויה על שמה: "התעמלות השרירים הטבעתיים – שיטת פאולה". גישה טיפולית זו התפתחה ופרחה בישראל..

השרירים והסוגרים (ספינקטרים) שבגופנו
כל הפתחים שבגוף, הפתחים החיצוניים והפנימיים, מוקפים שרירים טבעתיים. צורתם כפי שמעיד על כך שמם, היא עיגול – טבעת. לשרירים הטבעתיים שמסביב לפתחים קיים שם נוסף: סוגרים או ספינקטרים. רוב הספינקטרים הרצוניים נמצאים מסביב לפתחים, בצד החיצוני של הגוף (פה, אף, עיניים, פי הטבעת). הסוגרים הלא רצוניים נמצאים סביב לפתחים שבתוך הגוף: כמו השוער של הקיבה והסוגר של צינור המרה כמו כן ישנם שרירים טבעתיים שאינם ספינקטרים ונקראים שרירים מעגליים. אלה הם שרירים טבעתיים לא רצוניים הנמצאים בדפנות הצינורות הפנימיים, כמו למשל בצינור העיכול וכלי הדם. המאפיין את השרירים הטבעתיים הוא בעצם היותם שרירים חלקים..
המייחד את השרירים הטבעתיים הרצוניים הוא יכולת הכיווץ והשחרור שלהם, השרירים הטבעתיים הלא רצוניים מאופיינים בתנועה מחזורית המתמשכת כל החיים ובחלקם גם ללא התעייפות או צורך במנוחה. בד בבד עם יכולת זו, השרירים הטבעתיים הרצוניים בשעת התכווצותם מעוררים תנועתיות של שרירים נוספים, רצוניים, ובלתי רצוניים כאחד. הפעלת שריר טבעתי מסוים מסוגלת לעורר תהליכי שרשרת של שרירים ואיברים.

עקרונות שיטת פאולה
1. העיקרון הבסיסי של השיטה הנו הצורך של השרירים הטבעתיים לפעול בצורה סימולטנית.. 

 2. כאשר ספינקטר מסוים אינו במצב תקין, או שפעילותו משובשת, אפשר להחזיר אותו לפעילות תקינה על ידי הפעלת ספינקטרים אחרים, שמצבם טוב יותר. הפעלה חוזרת של הספינקטרים התקינים ותרגולם החוזר, תעורר את הספינקטר החלש לפעילות מחודשת ותקינה.

 3. בעבודה מעשית, כאשר קיימת בעיה באחד מהספינקטרים, לא מנסים לשפר אותו באופן ישיר, אלא גורמים להפעלתו בדרך עקיפה.

4. לא מתערבים בצורה בה הגוף מגיב בזמן התרגול.

 אופן התרגול בשיטת פאולה
התרגילים מורכבים מפעולות פיסיולוגיות שמתחוללות בגוף באופן טבעי בעזרת הספינקטרים. לצורך התרגול מבוצעות פעולות אלה באופן מרוכז למשל: כיווץ ושחרור עפעפיים. סגירה ופתיחה, פתיחה וכיווץ של הנחיריים, וכיווץ ושחרור של שריר צינור שתן.

קיים קשר בין הספינקטרים לבין אברים שונים בגוף שלכאורה אינם שייכים אליהם.
לדוגמא: הצמדת בהונות כפות הרגלים אלה לאלה מפעילה ומכווצת את הספינקטר הקדמי (השריר של צינור השתן), הצמדה ושחרור של העקבים זה לזה מכווצת את הספינקטר האחורי (פי הטבעת).
בשיטת פאולה אין מרפאים, אלא מלמדים את האדם לרפא את עצמו. או יותר נכון- מזכירים לגוף את אשר שכח מסיבות שונות.
כתוצאה מהתרגול החוזר, מתפתחים בגוף דפוסים אחרים. הדפוסים שהגוף יוצר בתוכו על ידי שינוי הקשרים בין השרירים, בחלוקת עבודה חדשה ביניהם וכדי לבצע פעולות מוכרות. מדובר בקשרים חדשים שנוצרים בלי התערבות, בלי הוראה ישירה, באופן ובזמן שהגוף בוחר לעשות. תגובה אחרת של ספינקטר בתחתית האגן, במקרה של שיעול שבעבר היה מתבטא בהרפיית השריר של צינור השתן ואולי בריחת שתן, לאחר השינוי- השריר מתכווץ כראוי.  שינוי בתפקוד הספינקטר הקדמי ילווה תמיד בשינוי מיקומו של האגן. קשרים אלה אינם ממש  "חדשים" אלה הם קשרים שהיו בגוף בשלב מוקדם יותר של החיים ונשכחו או שונו מסיבות שונות.

מתי אפשר וכדאי להיעזר בשיטת פאולה?
ניתן להיעזר וכדאי לנסות את שיטת פאולה במגוון של מקרים בהם מטפלת הרפואה הקונבנציונאלית בעזרת תרופות לדיכוי סימפטומים, למשל:
- שיבושים במערכת הנשימה
- שיבושים במערכת העיכול
- שיבושים במערכת השתן
- כאבים אורטופדיים
- לפני ההיריון - כהכנה טובה של הרחם לקליטת העובר.
- במהלך ההיריון, מתום השליש הראשון כהכנה טובה לשמירת העובר ותפקוד יעיל של הרחם וצוואר הרחם, לקראת הלידה.
- לאחר הלידה, להחזרת הרחם למימדיו הרגילים, ולעכב ואף למנוע צניחת רחם או שלפוחית שתן ומניעת בריחת שתן, על ידי חיזוק שרירי רצפת האגן.  
- בכאבי ראש.
- במקרים בהם הרפואה מטפלת בהתערבות כירורגית או שימוש במכשירים כמו: צניחת רחם, צניחת השלפוחית, טחורים, ערמונית, כאבי צוואר ועוד.
- במקרים של חוסר שינה, מצבי רוח משתנים, דיכאון, אין-אונות, וגיניסמוס ועוד.
- במקרים של ירידה במצב הגופני, ירידה בכושר המיני, ירידה במצב הנפשי, הידרדרות ביציבה ובמראה החיצוני, עייפות עצבנות, חוסר נחת כללי ועוד...

השיעורים בשיטת פאולה ניתנים באופן אישי
כבר בתום הפגישה הראשונה יוצא המטופל לביתו עם מתכונת תרגילים לתרגול בבית, תרגילים אותם יבצע בשכיבה על הגב, וגם תוך כדי פעילויות בחיי היומיום, עד לתחילת תהליכי השיפור וההחלמה.

פאולה גרבורג אשר נפטרה בשנת 2004, חשפה ראיית עולם שונה בתכלית מזו המוכרת לנו בפעילות גופנית. כולנו ראינו כיצד ואיך התינוק מניע את השרירים הטבעתיים ומפיק מכך רווח עצום. האישה הדגולה הזו הצליחה לחבר את הקצוות הללו והנחילה לעולם גישה מיוחדת במינה. הפעילות הנדרשת אינה מזיקה אלא תומכת ומבריאה. אין צורך במתקנים משוכללים ובהוצאות עתק. השרירים תמיד שם והמזרון או השטיח שעל הרצפה מוכנים בכל עת. ניתן לבצע שלל תרגילים גם תוך כדי ישיבה באוטובוס או בשדרה, בשטיפת הכלים או בעבודה במשרד.  שיטת פאולה מהווה עוד נדבך בעל ערך טיפולי חשוב בארסנל הטיפולים המשלימים.

מירב ארז שטרנפלד, מטפלת ותיקה בשיטת פאולה, אשר למדה ועבדה במשך שנים עם פאולה גרבורג, מפתחת השיטה.


כל הזכויות שמורות © צרו קשר שיווק באינטרנט הריון ולידה תקנון והצהרת פרטיות קידום והקמת אתרים