ענת רונן פרל - תמיכה, ליווי והדרכה בהריון, לידה, הנקה והורות ראשונית

 
איך להתכונן למפגש עם יועצת הנקה ?
תחושות הורים לאחר לידת ילד שני
נגמר לי החלב
עיצות לאמהות בתחילת דרכן
מתי להתכונן להנקה?
למה דולה?
 עמוד הבית  קצת עלי  המלצות  תמונות פורום
עיצות לאימהות בתחילת דרכן
ילדת? מזל טוב! עוד לא ילדת? עוד יותר טוב! הנה כמה טיפים שיעזרו לך להעביר את החודשים הראשונים ברמה סבירה של שפיות (אולי אפילו באושר). לא, לא, זו לא טעות. אני לא מתיימרת לספר לך שכולן שמחות אחרי הלידה. לא כולן גם מתאהבות בעולל/ית החדש/ה ברגע שהוא/היא יוצאים לאויר העולם. אבל כולנו ישנות פחות אחרי הלידה. הרבה פחות. אצל כולנו ההורמונים משתוללים בחודשים הראשונים וכולנו מפתחות חרדות כאלו ואחרות בנוגע לתינוק/ת. כן, גם בילד השני והשלישי.
אז הנה כמה טיפים שיוכלו לעזור לך, גם אם זה לא ילדך הראשון:
1.      החזיקי את התינוק קרוב אליך. הנקה ולינה משותפת (באותה מיטה או חדר) תורמים לחיבור עם התינוק.
2.      בקשי עזרה. תני לסובבים אותך לעזור. הסבירי להם בדיוק איך ואיפה היית רוצה את עזרתם. סיכוי סביר שהניחוש שלהם לא יקלע בדיוק למה שאת עכשיו צריכה. אם אין מי שיעזור השיגי עזרה בתשלום.
3.      תנוחי כשאפשר. לא כולנו יכולות להירדם בשעות שהתינוק נרדם בהן. לרוב גם לא נדע מראש מתי הוא/היא י/תרדם  לעשר דקות ומתי לשעתיים. אבל אם את עייפה שכבי לנוח, הכביסה, הכלים והבלאגן יחכו שם עד שתתאוששי (ואולי אפילו עד אז יבוא מישהוא שיוכל לעזור לך בזה).
אם יש לך ילדים גדולים יותר, זה הזמן לאפשר להם ללכת לבד לחברים מהגן/ב"ס, לבקש מהסבים/דודים שיקחו אותם ליום כיף בשבת או אחה"צ, ואם הם גדולים מספיק – לבקש את עזרתם.
זכרי -  ילד בן 3 כבר יודע לאסוף את צעצועיו, להתפשט, לשים את בגדיו בארגז הכביסה ולאכול לבד.
4.      דאגי להתלבש בתחילת כל יום. אל תישארי עם בגדי השינה גם עם אין לך תוכניות לצאת מהבית.  זה עוזר לנפש וזה גם פרקטי, ככה אם תחליטי לצאת או שיבואו לבקר אותך – כבר תהיי חצי מוכנה (ישאר לך רק לארגן את התינוק/ת)
5.      אני יודעת שזה הדבר האחרון שבא לך לעשות כרגע, ובכל זאת, אם לא נראה לך שתירדמי או אם את מתיישבת עכשיו להנקה של חצי שעה, שבי לראות סדרה מצחיקה. רוב הסדרות נגישות היום דרך אתרי האינטרנט ואת יכולה לשבת לראות ברגע שיש לך כמה דקות. כמה דקות של צחוק יעשו הרבה טוב למצב רוחך ויוציאו אותך קצת מהלחץ והעייפות שממלאים את יומך.
6.      צאי מהבית. בין אם ילדת לחום יולי אוגוסט ובין אם עכשיו ינואר. התלבשו בהתאם למזג האויר וצאו מהבית. בכל איזור (כמעט) יש מפגשי אימהות, חוגים לקטנטנים (נחשי מה? גם שם תפגשי אימהות כמוך) . החודשים הראשונים הם זמן מצויין לפגוש חברה בבית קפה, כזאת שמזמן לא הצלחתן להיפגש.
7.      קחי אויר. פסק זמן. גם קפיצה לסופר יכולה להיות סוג של איוורור אם מישהוא אחר נשאר בבית עם התינוק/ת בזמן הזה ואפילו תינוק בן שבוע יסתדר עם אבא/סבתא (ובלי אמא) לחצי שעה.
8.      ילדך הוא שלך. את נמצאת איתו הכי הרבה זמן, את מכירה אותו הכי טוב. קחי כל מה שנאמר לך בגדר עיצה ופעלי לפי תחושת הבטן שלך. רופא הילדים, אחות טיפת חלב, אמא שלך/שלו או החברה הכי טובה, ידעו להגיד לך בדיוק מה הוא/היא צריכים עכשיו, מה את עושה נכון ומה לא. תפעלי בהתאם לתחושות הבטן שלך.


כל הזכויות שמורות © צרו קשר שיווק באינטרנט הריון ולידה תקנון והצהרת פרטיות קידום והקמת אתרים