גילה עמר - אחות, דולה, מדריכת הכנה ללידה וליווי בהורות ראשונית 054-7747890 חיפה והצפון

 
מעקב רפואי בזמן הריון
טיפים ללידה קלה יותר
הכנת תיק ללידה
את יודעת ללדת
אמא יקרה
הנקה
ברית מילה
כללי זהב לבית בטוח
אתרים וספרים מומלצים
מכתבי תודה
גלריית תמונות
תוכנית לידה
בדרך להורות
 עמוד הבית  מי אני  מהי דולה?  קורסים פורום

כמה עובדות חשובות שכדאי לדעת על הנקה

v    חלב אם נוצר בשד כבר משבוע 20. הסיבה לכך היא שבמידה ונולד תינוק בטרם עת, הוא יוכל לינוק ולקבל הזנה.

v    חלב אם מותאם לגילו של התינוק מרגע לידתו. תינוק שנולד פג, החלב מותאם לצרכים שלו, וכמובן שלתינוק שנולד בזמן.

v    פעמים רבות אמהות שמניקות ילד ראשון ונכנסות להריון, הרכב החלב בשד משתנה והילד הגדול מפסיק לינוק כי טעמו של החלב משתנה.

v    חלב אם מתעכל במהירות רבה ביחס לתחליפי חלב, ולא "יושב" הרבה בקיבה, זו הסיבה שתינוק זקוק לינוק בספר רב של פעמים ביממה, ולא כל 3-4 שעות כמו תינוק הניזון מפורמולה.

v    החלב בשד נוצר בעקבות הפרשה של הורמון הפרולקטין, אשר מופרש בדם האישה החל משבוע 20 לערך. יציאתו של החלב דרך צינוריות החלב מתרחשת עקב פעילותו של האוקסיטוצין אותו הורמון שגורם להתכווצות הרחם וללידה.

v    בשעתיים הראשונות לאחר לידה פיזיולוגית ללא משככי כאבים, התינוק ערני מאד, רפלקס המציצה חזק מאוד בזמן זה, ולכן מומלץ מאד לנסות להניק אותו מיד אחרי הלידה במידה ומתאפשר.

v    החלב הראשוני נקרא קולסטרום דומה לדבש (צהבהב וסמיך מאד), יש בו כמות אדירה של נוגדנים וגלוקוז על מנת לספק הגנה ותזונה עשירה מיד עם צאתו של התינוק לאוויר העולם, הקולסטרום יוצא מהשד בשעות הראשונות לאחר הלידה בכמויות קטנות מאד!!!

v    טיפות בודדות מספיקות בשלב זה לתינוק ,לכן אין צורך לחשוב שאין מספיק חלב .

v    כעבור 3-4 ימים נוצר החלב "הלבן" בשד אשר מחולק באופן טכני לחלב קדמי וחלב אחורי. בחלב הקדמי נמצאים כ- 80% מים ולכן אין צורך לתת לתינוק שיונק לשתות מים, היות והחלב מספק את כמות הנוזלים הדרושה לו, ואילו בחלב האחורי יש כמות של שומנים. לכן, מאד חשוב לאפשר לתינוק לינוק עד שהשד מתרוקן ולא לעבור מצד לצד לעיתים תכופות. בעיקרון חשוב להציע לתינוק לינוק משני הצדדים בארוחה אחת.

v    ככל שהשד מלא יותר נוצר פחות חלב, כיוון שהפרולקטין מגיב לזה באיתות שאין צורך בחלב. לכן ככל שהחלב בשד מתרוקן מספר פעמים רב יותר, כך יש הוראה לייצר יותר חלב.

v    יש להביא את התינוק אל השד ולא את השד לתינוק!!! כך זרימת החלב תהיה טובה .  (הכתפיים, הגב, והשרירים רפויים)

v    פציעות וכאבים הם לא חלק מהנקה תקינה, הסיבה לפציעה היא תנוחה לא מתאימה ותפיסה לא טובה של השד. חשוב לקבל עזרה מקצועית במידה ומצב זה ממשיך זמן רב.

v    מספר דרכים לעידוד שחרור אוקסיטוצין וזרימת חלב בשד: גירויי ישיר של הפטמות, עור לעור עם התינוק, סביבה רגועה, נשימות עמוקות, עיסוי וחימום השד ושאיבה.

v    איך יודעים שהתינוק יונק טוב ועולה במשקל?                      

v    החל מהיום השלישי אחרי הלידה במידה ויש  2-3 יציאות (קקי) ביום, ו 4-5 טיטולים רטובים (פיפי) ביום, כך בשלושת השבועות הראשונים ולאחר מכן ישנה ירידה בכמות היציאות וההרטבות אצל כל תינוק על פי קצב חילוף החומרים שלו. תינוק יונק עולה במשקל בממוצע 150 גרם בשבוע, וכ 450 גרם בחודש.

v    הנקה פעילה: לתינוקות בימים הראשונים אחרי הלידה יותר קשה לינוק, יש וצריך לעזור להם, להעיר אותם תוך כדי הנקה כך שהם לא יירדמו על השד, לוודא שהתינוק יונק בתפיסה נכונה ושהתינוק גומע (שמיעת הבליעות).

 


כל הזכויות שמורות © צרו קשר קורס דולות שיווק באינטרנט לידה הריון תקנון והצהרת פרטיות הקמת אתרים