קרן גיבר- דולה * הכנה ללידה * נטורופתית * עיסוי 050-8680800

 
קישור
מהי דולה?
הכנה ללידה
תזונה לאחר לידה
פתרונות טבעיים לתופעות שכיחות בהריון
 עמוד הבית  תחומי פעילות  הסיפור שלי  סיפורי לידה והמלצות פורום

פתרונות טבעיים...

 

"איך שיר נולד כמו תינוק זה מתחיל מבפנים ומתגלגל החוצה..."

כמו בשיר אכן האוצר מתחיל מבפנים ו"מתגלגל" החוצה, אך עדיין למרות זאת ישנים גברים שיחלקו על המילה "מתחילים" ויטענו כי הם "נגמרים" בפנים, וישנן נשים שיחלקו על המילה "מתגלגלים החוצה"...

אבל לפני שהכול מסתיים בואו לא נשכח שקודמת ללידה תקופה נפלאה ומורכבת, שעוברת על האישה ועל הקרובים אליה, נכון יש פעמים שהיא מלווה באי נוחות, בצקות, המרוץ האין סופי של 9 לפעמים 10 (אבל בואו נהיה אופטימיים) חודשים לשירותים... אבל עדיין היצירה המופלאה שתגיע בעקבות זה  שווה את זה.

מטרתנו היא לנסות להקל על אותם אי נוחיויות המתלוות להריון, בעיקר בטרימסטר הראשון והשלישי באמצעים הנמצאים בשוק ובאמצעים הפשוטים והטבעיים שנמצאים תחת ידינו.

שלל פתרונות דרך תזונה, שמנים אתרים, צמחי מרפא, תוספי מזון ותרופות סבתא מוצגים כאן בשבילכן.

 

כל אישה היא עולם שלם ושונה מחברתה ולכן יהיו דברים שיתאימו לאחת ולא לשנייה.

חשוב- בכל אופן אם אינך בעלת מקצוע אנא היוועצי באחד כזה לפני השימוש בצמחים, תוספים או שמנים אתרים,
וגם אם הינך סוכרתית או עם סכרת הריון יש להיוועץ עם רופא לפני.  תודה.

 

תיהנו...

 

טרימסטר ראשון:

בחילות בוקר

 

כ- 80% מהנשים סובלות מבחילות והקאות במשך ההיריון. על פי רוב התופעות הללו אופייניות לשלבים הראשונים של ההיריון, שבועות 7-12. אולם כ- 20% מהנשים ההריוניות סובלות מבחילות, הקאות או משניהם במשך פרק זמן ארוך יותר ולעיתים התופעות יכולות להתרחש במשך כל היום או הלילה.

הסיבה היא ככל הנראה רמות גבוהות של הורמונים הגורמים להשפעות שונות על מערכת העיכול והסוגרים, הריון מרובה עוברים ולעיתים הסיבה אינה ידועה. במקרים רבים הגוף מתרגל לרמות הגבוהות של ההורמונים מה שיגרום להקאות ולבחילות להיפסק. הקאות חריפות או ללא הפסק עלולות להיות מסוכנות בשלב כלשהו כי הן יכולות לגרום להתייבשות, צירים מוקדמים... ולכן חשוב לנסות ולמנוע את הבחילות או לפחות להקל עליהן עד כמה שניתן.

רמות גבוהות של הורמון HCG גורם לתופעות של "בחילות בוקר" השכיחה.

מה עושים?

-         יש לקום לאט בבוקר.

-         לאכול ארוחות קטנות ותכופות.

-         לשתות בין הארוחות ולא יחד איתן.

-         להשאיר חלון פתוח בבית כשמבשלים כדי שריחות הבישול לא ישפיעו.

-         תנועה איטית ושלווה עשויה לשכך את הבחילה, משום שחרדה קלה בד"כ מגבירה אותה.

-         חשוב לשתות כ- 10-12 כוסות מים ליום לפחות.

-         לא ללכת עם בגדים ובגדי גוף לוחצים על הקיבה.

-         מזונות מומלצים לצריכה: מזונות יבשים כמו קרקרים, צנימים, בייגלה, תפו"א, אורז, אטריות... מזונות אלו סופגים את עודף החומציות המצטברת במערכת העיכול ובכך מקלים על תחושת הבחילה. אופי ההכנה הרצויים הן- אידוי או בישול. כשחשים בחילה בין הארוחות ניתן לשתות כמות קטנה של מיץ תפוחים או אשכוליות (אם אין בעיית סוכר) או תה צמחים קמומיל.

-         מזונות שאינם מומלצים: רצוי להימנע מצריכת חלב ומוצריו המגבירים את מידת הפרשת החומציות במערכת העיכול, ובכך מגבירים את הבחילה זמן קצר לאחר עיכולם, להימנע ממזונות מטוגנים ושמנים אשר מכבידים על הקיבה ועשויים לגרום להקאה, להימנע ממזונות ומאכלים חריפים המגבירים את פעילות מערכת העיכול ועלולים לגרות בחילה חריפה או הקאה. להימנע מצריכת קפה ומשקאות המכילים קפאין.

-         להמעיט בצריכת חלבונים מהחי (בזמן הבחילות אבל לדאוג להשלמה של חלבון).

-         ניתן לתסף ב- B6 מחסור בו עלול לגרום לבחילות והקאות.

-         ג'ינג'ר (זנגביל) טרי משפיע נהדר על מערכת העיכול, הוא קרמנטיב (סופח גזים) ואנטי ספזמודי (נוגד עוויתות) למעיים, יעיל למניעת סימפטומים של מחלת הנסיעה/ים ולבחילות הריון, במחקים שנערכו נמצאה לג'ינג'ר הצלחה גדולה בהרבה מהדרממין. מומלץ בחליטה או למלא קערה עם מים רותחים להוסיף טיפת שמן אתרי של ג'ינג'ר לכל 1/2 ליטר מים ולשאוף את האדים, בעיניים עצומות.

-         צמחי מרפא- עלי אפרסק + פטל אדום, מליסה, הל (קרדמון) מעט ולא לאורך זמן, פנל, אניס, ג'ינג'ר בחליטות, הרתחות או בטנקטורה (מיצוי אלכוהולי) שהדפנו את האלכוהול ממנה ע"י הוספה למים חמים.  

-         שמנים אתרים- נענע spearmint אפשר להניח קערה של מים רתוחים עם 4-6 טיפות של שמן אתרי של נענע על הרצפה בחדר שינה בערב, השמן יעזור להרגיע את הקיבה, לאחר 3 לילות רצופים, הבחילות אמורות להיעלם/להיטשטש. שמן אשכולית בהרחה אפשר לשמור בקבוק קטן בתיק ולהריח רק בעת הצורך, לשימוש ספונטאני ולא קבוע.

-         ולימון כמובן.

 

עוויתות רגליים

עוויתות מסוג זה המתפתחות בעת ההיריון ומופיעות בעיקר מוקדם בבוקר, אינן סימן למתיחת שריר הן משקפות לרוב חוסר סידן בגוף, שבדרך כלל נגרם בשל אי יכולת של הגוף לקלוט סידן (שתיית חלב פרה לדוגמא מכילה חומרים החוסמים את קליטת הסידן שב)ה, היא הסיבה העיקר לעוויתות.

מה עושים?

-         על נשים הרות להשיג את הסידן החיוני ממקורות טבעיים אחרים במקום חלב, כמו: שומשום מלא, חלבה, טופו, שקדים, דגים...

-         או תוספי מזון- סידן עדיף בשילוב של מגנזיום ובורון.

-         מתיחת האצבעות כלפי השוק (=פלקס) כשהעווית מתחילה.

-         עיסוי.

-         קומפרס עם לבנדר.

-         צמחים- פטל וסרפד בחליטה.

-         במקרה של אובדן סידן- להימנע מקפה קולה, קקאו, אלכוהול, מלח, סוכרים, משקאות מוזגים, בשר אדום- מכילים הרבה זרחן המעכב ספיגת סידן.

 

עייפות

סממן טבעי של ההיריון. רמת העייפות והשילוב שלה עם מצבי הרוח, קובעים את היום /שעה שתעבור על האישה. הסיבות לעייפות רבות, המשקל הנוסף על הגוף, כל המערכות בגוף עובדות קשה יותר... יוצרים אוצר קטן וזה לא פשוט וקל, הסיבה החביבה עלינו בהריון- "זה בגלל ההורמונים!" ועוד ועוד...

מה עושים?

-         תוספי מזון- וקומפלקס B, Ve, Q10, מגנזיום (אם לא לוקחים מולטי או עם עדיין מרגישים בחוסר) כי הם המרכיבים העיקריים לייצור אנרגיה, מתן של חומרי הגלם בתוסף יכול לעזור. או מולטי ויטמין.

-         ניקוי הגוף מרעלים (בצורה עדינה אנו לא עושים די-טוקס בהריון) ומניעת צריכתם.

-         לאכול ארוחות קטנות ומרובות ובעיקר פחמימות מורכבות המתפרקות לאט (אם אין סכרת).

-         יש להימנע מצריכת סוכר וחומרים גוזלי אנרגיה אחרים, כמו: תה, קפה, שוקולד, אלכוהול, סמים, תרופות נגד דיכאון ומתח (עד כמה שאפשר).

-         מזונות מומלצים: פירות ומיצי פירות הדר- מיץ רימונים, תפו"ע, אגסים..., עגבניות, שקדים, שזיפים, תמרים, תאנים, שמרי בירה, נבט ועשב חיטה, חלב מותסס, מנבטי אספסת, ארטישוק ירושלמי, נבטי שעועית, סלק, עלי סלק, מזון מלכות ואולי אפילו דבש (סוכרתיות שימו לב!).

-         פורמולה סינרגטית למצבי תשישות ועייפות בהריון שניתן להשתמש בה גם אחרי הלידה: lavender, grapefruit, coriander 10 טיפות מכל אחד לתוך 30 cc מן בסיס לעיסוי (שקדים, זרעי ענבים עדיפים) לכל הגוף, או 4-5 טיפות מהתערובת בקערה ולטבול את כפות הרגליים, או 6 טיפות מהתערובות לאמבט.

-         שינה ומנוחה...

-         תרגילי נשימה.

-         בדיקת ומניעת אנמיה.

 

תוכנית להשגת אנרגיה מרבית:

  • לפני ארוחת הבוקר מדיטציה, יוגה, טאי צ'י- 15 דקות.
  • ארוחת בוקר- בננה עם חלב אורז או עם סויה ופתיתי שיבולת שועל עם פירות וגרעינים (לא קלויים כמובן...).
  • חטיף אמצע הבוקר- פרי טרי עם כמה שקדים או גרעינים.
  • ארוחת צהרים- הרבה ירקות טריים או מבושלים עם אורז מלא, שעועית, קינואה, טופו, כוסמת או דג.
  • חטיף אחה"צ- פרי טרי עם כמה שקדים או גרעינים.
  • ארוחת ערב- (מוקדמת לפחות שעתים לפני השינה) ירקות מאודים עם רוטב סויה, מים עם מיץ לימון, ג'ינג'ר, כוסברה או רסק עגבניות... כשכל זה ם אורז מלא, קינואה, אטריות,  כוסמת, שעועית או דג.

 

נדודי שינה

יכולים לנבוע ממצבים של מתח וחרדה ומצבים בהם האדם חווה שינוי חד באורך החיים. במהלך ההיריון יכולות להופיע מחשבות טורדניות לפני השינה, יתכן שבמשך הלילה יתעורר גם הצורך לקום לשירותים יותר מבעבר (... דה...), גורם נוסף התורם לנדודי שינה זה החשש מנדודי שינה. לכן כאן רצוי להיות רגועים ולא להתרגז, גם אם לא מצליחים להירדם מיד. במידה ונדודי השינה נובעים ממחשבות טורדניות על ההיריון ועל התינוק שיולד יש לנסות ללכת עם המחשבות ולנסות להירדם איתן. רמות נמוכות של גלוקוז בדם במשך הלילה גם הן סיבה גדולה לנדודי שינה, שכן הגלוקוז מהווה מצע לאנרגיה ולכן המוח זקוק ותלוי בה מאוד- חוסר בו מעודד התעוררות באמצעות שחרור הורמונים מווסתי גלוקוזה כמו אדרנלין, גלוקגון, קורטיזול... לכן יש צורך למנוע היפוגליקמיה (ירידת סוכר) ולדאוג שבארוחת ערב תצטרף גם פחמימה מורכבת.

מה עושים?

-         שארוחת הערב תכלול גם פחמימות מורכבות.

-         סינתזה של סרטונין במוח, שהוא אמצעי קידום חשוב לשינה תלוי בזמינות של חומצת אמינו טריפטופן. מומלץ ליטול אותה עם B3, B6 ומגנזיום המבטיחים את המרתה לסרטונין. (לא מומלץ לצרוך אותה בסמוך לחלבונים, וכן מומלץ לצרוך אותה עם מקור פחמימני כמו פרי או מיץ פרי...)

-         לקיחת סידן ומגנזיום יכולה להועיל. הם מרגיעים ומשחררים שרירים, מאזנים פעילות עצבית...

-         פעילות גופנית בבוקר מוקדם או מוקדם בערב בעוצמה מתונה מעודדת שיפור באיכות השינה.

-         יש להימנע ולהתרחק מגורמים המשבשים דפוסי שינה  נורמאליים, כמו: קפה, תה, אלכוהול, היפוגליקמיה, עשבים מעוררים, מריחואנה וסמים אחרים, תרופות מרשם...

-         צמחי מרפא- lavender, chamomile, melissa off., valerian, passiflora…

-         שמנים אתרים- lavender, neroli, bergamot, grapefruit, chamomile roman, rose

-         מזון מומלץ- מיץ סלרי, מיץ חסה, גרעינים, אגוזים, ירקות שורש, וירקות ירוקים העשירים בסידן ומגנזיום.

 

גזים

תופעה מוכרת ונפוצה גם בהריון (כן כן לא רק לקטנקטים, אם כי שלנו מריחים כשושנים אבל...), ככל הנראה נגרם כתוצאה מעודף הורמונים הגורם להאטה בקצב הספיגה במערכת העיכול=> ריבוי גזים ונפיחות בדרכי העיכול.

מה עושים?

-         לא ללבוש בגדים צמודים שלוחצים על הבטן ויחריפו את התופעה.

-         להימנע משתיית משקאות מוגזים.

-         להימנע ממזונות המגבירים גזים, כמו משפחת המצליבים: כרוב, כרובית, ברוקולי, פלפל... קטניות לא מונבטות, כמו: שעועית, פול, חומוס... דגנים מלאים ומוצריהם ומוצרים שעירים בתאית.

-         יש לאכול מזונות שאינם מתובלים בתבלינים חריפים וחמוצים מידיי.

-         מזון מומלץ- מאכלים מבושלים, מזונות דלים בתאית או סיבים בלתי מתעכלים, כגון: חסה, עגבנייה בלי קליפה, פירות בלי קליפה, גרעינים, מיצי פירות וירקות, בשר רזה, דגים רזים, ארטישוק מבושל, קטניות מונבטות.

-         צמחי מרפא- חליטה של צמחים קרמנטיבים (סופחי גזים), כמו: zingiber, cardamom, fennel…, ולשתות מס' פעמים ביום.- (לאחר התייעצות עם מטפל מוסמך!)

-         שמנים אתרים- fennel, spearmint אפשר להשתמש בכל אחד בנפרד או לשלבם ביחד. יש לערבב 30 טיפות מסה"כ תרכובת השמנים האתרים לתוך 30 cc שמן בסיס ולעסות את אזור הבטן מספר פעמים ביום. ניתן לערבב 3 טיפות שמן spearmint בתוך 1 כפית דבש פעם ביום. לוקחים 1/2 כפית מהתרכובת ומערבבים אותה בכוס מים רתוחים חמים ושותים בלגימות קטנות.

-         רפלקסולוגיה.

 

 

 

 

עצירות

מצב שבו אין תנועת מעיים לעיתים קרובות/ שהתנועתיות אינה תקינה, כאשר תדירות היציאות היא אחת ל 3-4 ימם ומעלה. פעילות מעיים סדירה מוגדרת בין 3 יציאות ביום ל- 3 יציאות בשבוע (למרות שלפי הרפואה האלטרנטיבית צריכה להיות לפחות יציאה ביום, ואפילו יציאה קשה נחשבת לעצירות...).

עצירות יכולה להופיע במהלך ההיריון ובכלל מסיבות שונות: הרגלי אכילה לא טובים, אכילת מזונות שאינם מתאימים ובעיקר חוסר בסיבים תזונתיים  בתפריט היומי, שתייה מועטה, חוסר פעילות גופנית, שימוש קבוע במשלשלים, נטילת תרופות מסוימות, השפעה הורמונאלית על תנועה הפריסטלטית של המעיים , וכמובן תוסף הברזל שאנו לא שוכחים (הלא אורגני) גורם לנשים רבות לעצירות.

מה עושים?

-         יש להקפיד על כמות שתייה מספקת, בייחוד לאחר ארוחה המכילה כמות  גדולה של סיבים תזונתיים.

-         להוסיף מזונות העשירים בסיבים תזונתיים לתפריט, אשר מגבירים את פעילות המעיים ואת כמות הצואה ומקטינים את זמן מעבר הצואה ואת ספיגת הרעלנים ממנה, כמו: סובין תירס, שיבולת שועל... פירות וירקות, דגנים מלאים, זרעים (אבל חשוב אצל אנשים אם מעיים רגישים שלא לצורך תאית בכמויות גבוהות כיון שעודף תאית יכולה לגרום לשלשול אפילו עם עכשיו הם בעצירות, המטרה לשחרר אותה ולגרום ליציאה תקינה ולא לשלשול!).

-         מזונות מומלצים נוספים: חלב ומוצרי חלב מותססים, ירקות ופירות עם הקליפה, אבוקדו, זיתים (חומצת השומן בשמנים ובשומנים מהצומח מעוררים את רירית דפנות המעיים ואת תנועתם), נבט חיטה, שמן וזרעי פשתן ופסיליום, מיץ גזר, חסה, עולש, דובדבנים, ענבים, לימון ליים, מלון, אפרסק, אגס, תות שדה (אורגני), מולסה, השרייה של תאנים ושזיפים מיובשים רחוצים ללילה ובבוקר אכילת הפרי ושתיית נוזל ההשריה (סוכרתיות לשים לב!)...

-         מזונות לא מומלצים: מזונות חריפים, מטוגנים, מתובלים מידי, מיץ רימונים, חמוצים למיניהם, משקאות חריפים וכמויות גדולות של תה וקפה, קמח לבן, גבינות, סוכרים...

-         יש להימנע ממשלשלים חריפים.

-         חשוב להפחית את מוצרי הבשר והחלב כיון שהם מכילים כוהל, המביא כמעט בבטחה לעצירות.

-         תוספי מזון- חומצה פולית, נמצא חוסר בה אצל נשים שסבלו מעצירות כרונית, מגנזיום- מרפה שרירים ומשחרר ולכן יכול לעזור. במקרים קשים ויטמי סי עד 3 גרם ליום (לא לאורך זמן).

-         אצידופילוס = פרוביוטיקה.

-         פעילות גופנית של 30 דקות לערך 3 פעמים בשבוע...

-         הרגליי יציאה סדירים => לא להתאפק!

-         מניעת מתח ודיכאון ככל שאפשר.

-         1/4 כפית של חימר ירוק בכוס מים עוזרת מצוין לעצירות.

 

 


כל הזכויות שמורות © צרו קשר שיווק באינטרנט הריון ולידה תקנון והצהרת פרטיות קידום והקמת אתרים