רחלה ישראלי . דולה ומדריכת הכנה ללידה. הילרית . יוצרת שיטת "אמאיה" הילינג תינוקות 7481490 -054

 
תדרי האור הבהיר
שיטת "אמאיה"
טראומות בלידה והריון
 עמוד הבית   הדרך שלי ללווי בלידה  שיטות הטיפול שלי  סדנאות פורום

טראומות בזמן הריון ובזמן לידה והשפעתן  על עיצוב אישיות היילוד

 

הגוף שלנו זוכר !

 רקמות הגוף ,התאים  והתודעה המתקיימת בעצם וברקמות, זוכרים את רצף  האירועים והחוויות שעוברים על אדם מרגע בו הוא נוצר ברחם אמו  ועד סוף חייו .

מחקרים רבים  ותצפיות במטופלים בוגרים הביאו  חוקרים  ובניהם  ד"ר ארתור ג'אנוב למסקנה כי לחיים ברחם האם וללידה עצמה השפעה רבה על עיצוב אישיות האדם , חלק מדפוסי ההתנהגות נוצרים כתוצאה מהחיים ברחם האם .

תשעת חודשי ההיריון , המובילים בסופו של דבר  ללידה , בהם שוהה העובר ברחם אמו הם חשובים ביותר היות והעובר חשוף  ופגיע  יותר מכל תקופת חיים אחרת בחייו .

שניים עשר השבועות  לאחר ההתעברות מערכת העצבים של העובר ערוכה במלואה ומסוגלת להגיב לטראומות , להצפין אותן  ולאחסנן באופן מלא .

מצבה הרגשי של האם בזמן ההיריון משפיע השפעה רבה על היילוד .

אם עצבנית ,מדוכאת, חרדה ,שותה, או  מעשנת , תכונות אלו מתורגמות באופן כימי וחודרות למערכת העובר.

עישון ושתייה חריפה ,יוצרים בעובר שינויים גופניים שאינם מטיבים ואינם חולפים , הם משפיעים על רמת תפקוד התאי ובמערכות שונות בגוף נותר זיכרון, על פי זיכרון זה יתנהלו חלק מחייו הבוגרים של היילוד.

כאשר אם אומללה ,הדבר בא לידי ביטוי בהורמונים המהווים מנגנון תיווך לרגשותיה . הורמוני לחץ קובעים את  כמות האנרגיה שתעמוד לרשות האם, את רמת הסוכר בדם, את עוצמת רגשותיה , האם תיגרם הפלה או את יעילות  מערכת החיסונית שלה. ככול שהלחץ של האם עולה היעילות החיסונית יורדת.

היבטים אלו עוברים לעובר שאחר כך עלול להיות עם רגישות או  עם ליקויי חיסוני קל כהגדרת הרופאים  .

מחקרים מעידים על כך שאירועים שעוברת האם ההרה משפיעים על עוברה. נמצא כי סביבה מאושרת ומעושרת בחופש משנים את מוח העובר  . קליפת המוח של התינוק עבה יותר הוא למד מהר יותר ואפשר לומר אף אינטליגנטי יותר.

אירועים פסיכולוגיים ,חוויות רגשיות ,טראומות וכו' שעוברים על האם ההרה עשויים לשנות את מבנה הפיסי של העובר שברחמה .                                                                                    

הדרך שבה התינוק מגיב לטראומת הלידה תלויה בסביבתו המוקדמת.

אם האימא עישנה וכך מנעה חמצן לעובר , הרדמה שלה בזמן הלידה עלולה להשפיע על התינוק בגלל רגישות מוקדמת  לחוסר חמצן . תינוק כזה יהיה ישנוני ולא ינק בהתלהבות והתנהגותו אף עלולה להיות סבילה במידה זו או אחרת.                                                                                            

בכל יום בחיי העובר תאי עצב מתקבצים ומתפתחים לאיברים שלהם הם נועדו.

חלק מהתאים נועדו להיות תאי מוח , תאי זרועות , תאי קיבה וכד'.

כאשר גוף האם רעיל הדבר ישפיע באופן ישיר על העובר , העובר יקלוט את הרעל הזה !  והכוונה היא לעישון לסמים , סיגריות , שתייה חריפה, תרופות הרגעה  ועוד'.

מחקר של הנוירולוג סטיבן ברקה, מארקנסו, מדווח כי מקרים רבים של סכיזופרניה נגרמו כתוצאה מטראומה , בעיקר חוסר חמצן שהתרחש בשליש השני להריון.דבר המחזק את הטענה כי לטראומות ראשוניות השפעה מכרעת על מבנה אישיות הבוגר.

כאב שמלווה לידה מוטבע כאב טיפוס (דוגמה מקורית שלפיה האדם מתעצב ) וזה יישאר טבוע כתבנית התנהגותית הן ברמה הפסיכולוגית והן ברמה הפיזיולוגית. כאשר כאב מוטבע המערכת  יוצרת  "מאגר" של משקעי לחץ מתמידים  ומעצבת את ההתנהגות והפיזיולוגיה. כאשר ניתנים  לאם מנת  אלחוש ,חומר זה עובר לעובר דרך השליה וגורם לקהות חושים , העובר נעשה סביל ויעילותו נפגמת. העובר יחווה הן את כאב האירוע והן את תוצאות תגובתו הסבילה. הוא לא יוכל לעשות דבר מלבד לנשום, וזה ישפיע הלאה , יציאתו מהרחם תהיה סבילה וכך גם יתנהלו חייו הבוגרים של תינוק זה . כבוגר התנהגותו תהיה כנועה , הוא ירגיש חוסר תכלית וייאוש כי זה נרשם בקליפת המוח . תפוקת האנרגיה של תינוק כזה הופחתה לכדי הישרדות וכאדם בוגר , במצבים מסוימים  הוא יהיה עם התנהגות הישרדותית ,כנועה ולא לוחמת.

לעומת תינוק היוצא לאוויר העולם בלי שהאם קבלה סמי הרגעה , יציאתו לעולם תהיה בסגנון קרבי , נאבק לצאת ולהצליח וכך יראו חייו הבוגרים , אדם פעיל העסוק בהתקדמות מתמדת.

כאמור , טראומה גורמת לנטיות –תגובה אשר מהווה את בסיס האישיות .

לדוגמה : חנק כתוצאה של חבל טבור סביב  הצוואר , אחת מהתגובות המאוחרות יותר תתבטא בנשימה שטוחה , שתוביל לחיי רגש שטוחים והנטייה הכללית תהיה להפנים רגשות ולא להחצינם. במקרים מסוימים עצירת רגשות באופן קיצוני עלולה להוביל אף להתפתחות של מחלה פיזית .

ישנם אנשים  המסרבים לשים עצמם בידיים של אחרים ,לא סובלים סמכות של מעביד , אינם רוצים גבולות ,מחסומים או הגבלות . זו התנהגות סמלית שדרכה הם מביעים הטבעה מוקדמת שיכולה לנבוע מחוסר אונים מוחלט בזמן הלידה כאשר העובר היה נתון לפיסיולוגיה והפסיכולוגיה של  האם . כך הוא למד שכאשר החיים נתונים בידיים של מישהו אחר ,אפשר למות .

בין הסיבות הגורמות לטראומת לידה  הנה שימוש בכלי מתכת , אורות בוהקים, ריח חומרי חיטוי והרדמה,קולות רמים מידי או רעשים של מכונות .                                                                                       

יש תרבויות בהן מאפשרים לאישה ללדת ללא עזרה  ובתרבויות אחרות עוזרים בלידה .כך או כך , בלידה  ללא חומרי הרדמה ומשכך כאבים , ללא מלקחיים                                                                                                                                                                                                              

או וואקום , בתנאים הכי קרובים ללידה טבעית , התינוק מיד לאחר הלידה שוכב על גופה של אמו , חותכים את חבל הטבור רק אחרי שהוא מפסיק לפעום, ונותנים לתינוק לינוק דיי סמוך ללידה , אחרי שהוא מתחיל לנשום בכוחות עצמו , הוא נח בשלווה על אמו .                                                                                       

אחרי שהלידה הושלמה מתרחש שלב חשוב ביותר , והוא שלב ההטבעה ,

שלב זה חקוק באם , לא חשוב עד כמה היא תהיה עייפה  או רעבה היא מונעת על ידי הרצון להזין את עוברה ולדאוג לרווחתו. ההטבעה היא חלק מתהליך הורמונאלי והוא חייב להתבצע מיד לאחר הלידה אחרת יהיה מאוחר מידי .

הבטחת מימושו של דחף זה ברצף האירועים היא תנאי הכרחי להמשך תקין של גירויים ותגובות עם תחילת החיים המשותפים של האם ותינוקה.                                                                                                                                                                                                        

כאשר נלקח התינוק מיד לאחר הלידה בגלל לידות לא טבעיות כמו :  לידות מכשירניות , לידות בהם האם מקבלת חומרי הרדמה וטשטוש או משכך כאבים ועוד .. והאם אינה יכולה ללטף ולחבק את תינוקה  ולקרבו אל ליבה , נמנעת ההטבעה !! או כאשר האם תחת השפעת תרופות ואינה יכולה לחוות את החיבור עם תינוקה במלואו אז עלולה האם להרגיש כמו מצב של אבל ורגשות אשמה ילוו  אותה דבר  שיכול להוביל גם לדיכאון בעוצמה כזו או אחרת .

 יש לזכור  שהשעות הראשונות לאחר הלידה חשובות מאוד לאם ולעובר כדי להמשיך את רצף החיבור ביניהם.

הניתוק הזה יוטבע במערכות המוח של התינוק לכל חייו. הרשמים הראשוניים שהוא חווה במקרה כזה הם שהחיים אדישים לאיתותים שהוא שלח , מלאים כאב ובדידות.

כאב הניתוק הראשוני מהאם הוא לכל החיים . רגש הבדידות הבסיסי  נגרם בגלל הניתוק מהאם  למשך זמן ממושך, אי חיבוק תינוק בן יומו הוא דבר קריטי , המגע חשוב להתפתחותו התקינה של התינוק ,לעיתים הבדידות שחווה תינוק בימיו הראשונים תיצור בו כבוגר פחד מפני בדידות ויהיה לו צורך בבני לוויה במשך כל שעות היום  והלילה , הימצאותם של חברים בסביבתו  תהווה דרך להימנע מכאב.

כאשר צרכים אינם מתמלאים, הם מתחלפים בכאב ובמשך החיים אנו לומדים להחליף סיפוק צורך אחד באחר. תינוק אינו יכול להזמין חבר לסרט , או לקנות סיגריות או להתקשר לחבר ולהתלונן על אי צדק ,או להגיש עתירה לבית משפט , או לגשת למקרר וכד' הוא פשוט נסגר ,מדחיק , וכואב.                                                                                           

כאשר לא חיבקו ולא הרגיעו תינוק בינקותו , האיום הזה מפעיל שרשרת מורכבת של תהליכים כימיים ,והתוצאה תהיה נעילת האיום עצמו וכך במקום לבקש חיבוק ואהבה כבוגרים , אנו מחליפים את הצורך בדברים אחרים כמו : סיגריות , אוכל , מין ועוד ' ועוד'.                                                                                                                                                                             

טראומה מוטבעת יוצרת  אישיות בדרכים רבות לאין ספור .

התנהגותנו והסימפטומים שלנו אינם מקריים ואינם חסרי משמעות , הם תוצאה של העבר שלנו.

 הגוף שלנו זוכר ! רקמות הגוף זוכרים ! תאי המוח זוכרים  ! .

 

חשוב לי לומר שהכתבה הזו  נכתבה כדי להביא את הנושא למודעות ככול שניתן . ברור לגמרי שיש דברים רבים שקורים והם לא בשליטה שלנו כגון לידה להצלת חיים . אך  מודעות יכולה להביא לשינויי .

 

 

לפני כעשר שנים  התחיל החיפוש שלי אחר מענה לקשיים רגשיים כגון: חוסר סיפוק  פחדים וכד' , במהלך השנים הללו נחשפתי לשיטות ריפוי אלטרנטיביות.  עברתי תהליך ריפוי מאוד עמוק שבמהלכו חוויתי זיכרונות מכל מיני תקופות חיים.

 חוויתי מחדש טראומות ודרך החוויה מחדש שחררתי את הכאב והדפוסים שניהלו אותי ,באחת הפעמים  חוויתי את רגע לידתי , קצת קשה לקרוא לזה רגע  כי כפי שחוויתי זאת הלידה הייתה ארוכה , קשה ,מסובכת. לאימי היה לחץ דם גבוה בזמן  ההיריון והלידה התארכה מאוד . חוויתי מחדש את יציאתי מרחם אימי  ואת ההרגשה שעטפו אותי במשהו  ושמו אותי בצד .רופאים רבים נכנסו לחדר ועשו מאמצים ,כפי הנראה לעזור בייצוב מצבה הבריאותי של אימי .

אימא שרדה לידה זו ,אך טראומה זו ליוותה אותי שנים רבות . חלק מהרגשות, תחושות ודפוסים שניהלו אותי מקורן היה בטראומה זו .

חוויה זו  כמו גם חוויות עובריות נוספות , לימדו אותי כי לחיים הראשוניים   ברחם האם  ואופי הלידה עצמה יוצרים הטבעות התנהגותיות אשר יקבעו את מבנה אישיות האדם. ניסיון עם מטופלים  שלי , מחזק  הרבה פעמים את הידיעה  הזו.

 

 לפני מספר חודשים הגיע אלי מטופל , גבר כבן חמישים , לקבלת טיפול אנרגטי המשחרר מהגוף טראומות ורגשות מודחקים ,במהלך הטיפול , האיש נשם נשימות חזקות ואינטנסיביות מאוד למשך למעלה ממחצית השעה .

בסיום הטיפול ,שאלתי אותו  האם הנשימה הזו מכוונת והתשובה הייתה :אין לי שליטה על זה.

במצב רגיל כאשר אדם נושם נשימות אינטנסיביות הדבר מוביל לנישום ייתר ותוך דקות ספורות יש סחרחורת ולעיתים אף איבוד הכרה.

מטופל זה  חווה זיכרון של חוסר חמצן בגוף, ורק על מיטת הטיפולים ,ללא שליטה הוא הרשה לעצמו לנשום באמת על פי צורכי הגוף. הוא שחרר מהגוף הפיזי רגשות מודחקים הקשורים להטבעות מאוד ראשוניות ,הקשורים לחוסר חמצן בתאי הגוף.  תאי הגוף רעבו לחמצן ולכן לא היו סימנים של נישום יתר כמו סחרחורת או עילפון. מאוחר יותר דווחתי שרגשות חזקים ליוו אותו במשך כל השבוע , רגשות שאף פעם הוא לא אפשר לעצמו להרגיש.

ופניכם  מקרה נוסף :

 אם לילד בן 15 סיפרה לי , שבנה שוחה  4 פעמים בשבוע מגיל 9 , בברכה סגורה ללא חלונות .

יום אחד באמצע התחרות הוא הרגיש שאינו יכול לנשום , הוא החל לרעוד רעידות לא נשלטות ופאניקה גדולה אחזה בו . תחילה חשבו שאולי כמות הכלור בברכה הייתה גדולה או משהוא דומה  אך אחרי מספר ימים המקרה נשנה שוב.

 השאלה הראשונה ששאלתי את האם הייתה " איך הייתה הלידה שלו? האם הוא נתקע בצוואר הרחם ?

האם הביטה בי כלא מאמינה ואמרה איך את יודעת ? ומה זה קשור?

ואכן הסתבר שכתינוק היה  לו קשה לצאת דרך צוואר הרחם . האם עברה ניתוח קיסרי וכך ניצלו חייו.

הגוף זכר את חוויית ה"מקום סגור" וכמעט ללא אויר והגיב כפי שהגיב.

 

במהלך העבודה שלי כמטפלת אנרגטית בשיטת "תדרי האור הבהיר " נוכחתי לראות מטופלים רבים אשר חוו מחדש טראומות ראשוניות ושחררו אותן.

נחשפתי לסיפורים רבים  אשר מחזקים את מחקריו של ד"ר ז'אנוב ואחרים .

 

קבלתי ויצרתי את שיטת  "אמאיה"  לריפוי  תינוקות וילדים .

שיטה זו מאפשרת שחרור טראומות הלידה .איזון וחיזוק כל מערכות הגוף ושיפור תפקודי המוח.

 

 על  שיטת "אמאיה" לריפוי תינוקות – בכתבה המורחבת.

 על שיטת " תדרי האור הבהיר"  - ראה  כתבה מורחבת

 

                                                                                          

 

 

 


כל הזכויות שמורות © צרו קשר שיווק באינטרנט הריון ולידה תקנון והצהרת פרטיות קידום והקמת אתרים