שולמית זלצר ליווי הריון ולידה 02-9960733 או 0549-448522

 
מי מלווה את מי?
מי מלווה את מי - המשך
פדים להנקה - מעשה ידייך
ספרים מומלצים
תרגיל - ההריון והלידה כהזדמנות
בריאה ויצירה
תרגיל - אבדן שליטה בלידה
סימני אזהרה הדורשים פניה למיון
מה לוקחים בתיק?
סימני לידה
שלבי הלידה
עבודת הלידה
בקשת העובר מאמו בלידה
האם לצום בהריון? שיעור
נוכחות ותמיכה בלידה אפידורלית
נוכחות ותמיכה בלידה אפידורלית - חלק ב
תזונה טובה בהריון
הכנה מודעת להריון
 עמוד הבית  עוד קצת עלי ועל אופן העבודה שלי  תפילת הדולה  מכתבי תודה פורום
"בחרתי ללדת עם אפידורל, ואני רוצה להרגיש נוכחת ומחוברת לתהליך הלידה שלי."
 
לפני זמן מה הזדמן לי לשוחח עם נעמי בגן השעשועים.
בנה הבכור בן שנתיים, והיא עומדת לפני לידה שניה. נעמי ספרה לי כי בלידה הראשונה סבלה מצירים כואבים במשך שעות רבות והרגישה מנותקת לחלוטין מהפלא הגדול שהתרחש – ירידת נשמה חדשה לעולם.
בזמן שנותר לה עד הלידה היא תוהה כיצד תוכל לחוות חוויה שונה, מחוברת לתהליך הלידה ולתינוק שלה.
שוחחנו על אפשרויות לעבודה והתמודדות עם כאב – תנועה, נשימה, הרפיה, משככי כאבים.
נעמי סיפרה לי שהיא מתלבטת אם לקחת אפידורל – בעיקר בעקבות אמירות ששמעה מהסביבה כי אם היא יולדת אם אפידורל היא מורדמת, לא מרגישה את התהליך ולא חווה אותו.
שיתפתי את נעמי בתחושתי כי אשה הבוחרת ללדת עם אפידורל מקבלת הזדמנות להיות מחוברת ונוכחת בתהליך הלידה שלה באופן שונה – לאו דווקא מהצד הפיזי והעבודה מול הכאב – אלא דרך התודעה, הדמיון והתפילה.
עבור נשים מסוימות האפידורל יכול להיות הדרך הנכונה ביותר להתחבר לתהליך הלידה.
הוספתי ואמרתי כי עליה לזכור במהלך הלידה כי הצירים נועדו להניע את היולדת, ועליה להמשיך בעבודה זו באופן מודע. לנוע, לנשום, להרפות. לסייע וללוות את התינוק שלה במסעו לעולם.
 
לאחר הלידה סיפרה לי נעמי שאכן בחרה באפידורל – וכך פינתה מקום בתוכה לחוות את הלידה מתוך נוכחות ומודעות.
 
אם גם את בחרת ללדת עם אפידורל, או מאפשרת לעצמך בחירה זו במהלך הלידה חשוב שתזכרי – זו הזדמנות עבורך ללוות את תינוקך במסעו לעולם, לסייע לו, מבלי שאת חווה כאב.
ניהול נכון של לידה אפידורלית יפחית סיכונים ללידה קיסרית והתערבויות אחרות, כאשר העקרון המנחה הוא – התייחסי לעצמך ככל האפשר כאילו אינך מקבלת הרדמה.
אמנם תהיי ודאי מחוברת לצינורות ומכשירים שונים (קטטר להוצאת השתן, עירוי להכנסת נוזלים, מוניטור להשגחה על התינוק וכמובן צינור האפידורל עצמו), אך נסי בכל זאת לשמור על התנועה והגמישות והעזרי בתומכת הלידה שלך או במלווים האחרים שאתך זכרי כי גם אם אינך כאובה רצוי שתמשיכי להגיב לצירים ולעבוד עמם.
הצירים מגיעים כדי להפוך אותך מצד לצד – כפי שהדלת מסתובבת על צירה.
הצירים מגיעים כדי לאפשר לך לסלול את הנתיב, הציר ליציאת תינוקך לעולם.
 
בזמן קבלת האפידורל יתכן ותהיי עייפה, כאובה ומתוחה. העניקי לעצמך כחצי שעה של מנוחה – בקשי להחשיך את החדר, קבלי עיסוי עדין והרגעה, נסי לישון. השינה תאפשר לך הרפיה ותעניק לך כוחות להמשך העבודה לאחר מכן.
 
אחרי המנוחה, חזרי לעבודת הלידה. תנועה – נשימה – הרפיה תנועה – גם על המיטה אפשר ורצוי לנוע! מדי עשרים דקות החליפי תנוחה (יתכן ותזדקקי לעזרה מהמלווים שלך בגלל ההרדמה): צד – בטן – צד שני – גב – ישיבה זקופה- בתוך כל תנוחה חפשי את התנועה – על הצד - סיבובי רגליים הפותחים את האגן, על הגב - נענועים של הגב התחתון ומשחק עם הרגליים באוויר, על הבטן – נענועים עדינים של כל הגוף. גם כאשר כאב הצירים נחלש או אינו מורגש כלל
 
יכול להיות שתחווי כאב פיזי – לפעמים בעקבות האפידורל ישנו גירוי וגירוד ברגליים או באזורים נוספים. בקשי מהמלווים שלך להניח קומפרס (מגבת רטובה וסחוטה). קר על האזור המגורה. אזור הגב התחתון ועצם הזנב עלולים לכאוב משכיבה ממושכת – עוד סיבה לעבור לשכב על הצד, לקבל עיסוי טוב באזור, קומפרס קר או חם יכול גם הוא לעזור לך.
הקשיבי לגופך גם כעת – אל תהססי לבקש עזרה או הקלה בכל כאב פיזי שתחושי – זה שאת עם הרדמה אפידורלית לא אומר שכל כאבייך נעלמו. אפילו אם כואב לך הראש- תוכלי לקבל אקמול או כדור אחר שיסייע לך להרגיש טוב יותר.
 
זכרי כי הנשימה מזינה את גופך ואת התינוק שלך. נשמי ברכות, נשימות עמוקות ומלאות. עקבי אחרי הנשימה שלך בגוף חושי כיצד היא מגיעה לכל איבר ואיבר, לרחם, לתינוק. ממלאת אותך בחמצן ואנרגיה.
 
כאשר את מגיעה לפתיחה מלאה, חכי עם הלחיצות עד שאת מרגישה את צירי הלחץ. רוב הנשים שיולדות עם אפידורל מרגישות את צירי הלחץ ברמה כלשהי וכך יכולות לסייע בהוצאת התינוק החוצה. נשמי ונשפי. נשימות עמוקות, איטיות ומלאות, חושי כיצד את מרפה את שרירי רצפת האגן שלך, מאפשרת להם לעלות ולהיפתח לקראת יציאת התינוק. ככל שאת מסוגלת, נשמי ונשפי ברכות ובעדינות, והרפי את רצפת האגן שלך. שוב ושוב עד שתינוקך יוולד.
 
לאחר הלידה – בקשי שיניחו אותו ערום על גופך. מגע עור לעור חשוב מאד לתינוק לאחר הלידה, שומר על חום גופו בצורה הטובה ביותר, משאיר אותו בסביבה הקרובה ביותר לסביבה הרחמית כשהוא שומע את פעימות לבך וקולך, מריח את הקולוסטרום (החלב הראשוני) שריחו כריח מי השפיר ויכול לאפשר לשניכם תחילת הנקה מוצלחת.
 
מודעות – תנועה – נשימה – הרפיה = המתנ"ה שלך בלידה.
 
שתפי מראש את מלוויך בלידה/תומכת הלידה שלך כי יתכן ותרצי לקבל אפידורל וכיצד את מעונינת להמשיך ולעבוד. קראו יחד מאמר זה (והמשכו – נוכחות ותמיכה רגשית ורוחנית בלידה אפידורלית) ושוחחו על הדברים.
על המלווים שלך להיות שותפים לרצונות שלך כדי שיוכלו לעבוד יחד איתך ולהזכיר לך מה רצית במהלך הלידה עצמה.
בהצלחה!


כל הזכויות שמורות © צרו קשר שיווק באינטרנט הריון ולידה תקנון והצהרת פרטיות קידום והקמת אתרים