טלי ספיר, מדריכת הכנה ללידה ודולה

 
הצילו! בחילות!
הנקה בהריון
הפלה טבעית
הריון עודף
לידה טבעית - רשימת מצרכים
טיפול שיגרתי ביילוד
סוף לכאבי הבטן ולעצירות אצל התינוקות!
לגדל ילדים בלי חיתולים
פטריות בנרתיק
צירצורים אינם צרה צרורה
 עמוד הבית  text  ספרים מומלצים  אתרים בנושא פורום
"שיטת הקשב", או "לגדל ילדים בלי חיתולים"
האמת היא שכל תינוק (בריא) נולד עם שליטה על סוגריו. תינוק בריא יודע לעשות פיפי וקקי, ממש כשהם שהוא נולד עם היכולת לינוק. בעולם המודרני ההורים שמים על הילד חיתול ואינם מודעים ליכולת הזו של התינוק, ובכך מנוונים את המודעות של הילד לצרכיו עם הזמן, ממש כשם שתינוקות שאינם יונקים מאבדים את רפלקס היניקה שלהם בסופו של דבר.

כשאני נחשפתי ל"שיטת הקשב" (שנקראת כך משום שההורים מקשיבים לצורך של הילדים שלהם להתפנות ומגיבים) חשבתי: "את זה אני מוכרחה לראות בעיניים שלי!". למזלי עמד לרשותי באותה העת התינוק שלי אורי, שהיה אז בן 4 חודשים. התחלתי להשאיר אותו בלי חיתול בשעה שהיינו נמצאים מחוץ לבית, ומדי פעם, כשחשבתי שהוא צריך פיפי או קקי, לקחתי אותו לשיח הקרוב והחזקתי אותו בתנוחה מתאימה. התגובה היתה מיידית! כבר בפעמים הראשונות הוא עשה פיפי או קקי (כשהיה לו), ובתוך יומיים היה כבר ברור שהוא ממש מחכה. למעשה, אפילו אם הוא לא היה באמת צריך פיפי, הוא עשה כמה טיפות, כאילו בשביל לעודד אותי :)
מאחר ואורי היה כבר ילדי השלישי, לא הצלחתי מעולם להיות פנויה לגלות את כל הדרכים בהם הוא מאותת לי שהוא צריך להתפנות. למעשה יישמתי ואני מיישמת את השיטה בצורה חלקית, ורחל, ילדתי הרביעית, בהחלט עושה חלק מהפיפי בחיתול. קקי - כמעט לעולם לא (זה יותר פשוט כי יש ממש זמנים קבועים, וגם השליטה קלה יותר, כפי שכולנו יודעים ומרגישים). ההרגשה של הצלחה היא מאוד מספקת: "הבנתי מה שהתינוקת שלי רוצה!". הסיפוק של ההבנה גם של הצורך הזה של הילד הוא גדול מאוד, וגם נותן ביטחון ביכולת האימהית שלי בכלל.

קל לי במיוחד לזהות צורך של רחל בפיפי במקרים הבאים:

1. קימה מהשינה. תינוק בריא לא עושה פיפי בזמן השינה. תינוק מרגיש שהוא צריך פיפי בזמן המעבר ממחזור שינה אחד לבא אחריו, ואז הוא "מתלונן". בלילה אין לי בכלל פספוסים עם רחל - אני שמה אותה על הסיר, מחזירה לה את החיתול, והיא ממשיכה לישון (או שנרדמת בהנקה, חלק מהפעמים). גם כשהיא ישנה ביום, כשהיא קמה מהשינה אני שמה אותה על הסיר. לפעמים יש, לפעמים אין, ולפעמים היא כבר עשתה בחיתול - לא נורא! בשביל זה הוא שם!

2. כאמא לילדה רביעית, אני נעזרת חלק גדול מהזמן במנשא. לתינוק אינסטינקט מולד שלא לעשות את צרכיו על הוריו. כמובן - לא עד עולם! בסוף יוצא, אבל התינוק יתפתל וירטון זמן רב לפני כן! ובאמת, במירב הפעמים הללו אני מזהה נכונה.

3. הודות לאותו אינסטינקט, גם בזמן הנקה קל יחסית לזהות פיפי או קקי. ההנקה גם מעודדת את עשיית הצרכים, ולכן אם אני מרגישה שלרחל יש קקי, אני מניקה אותה ואז מניחה אותה על הסיר. ההנקה פשוט מכניסה אותם ל"אווירה" הנכונה ;-)

אז איך מתחילים? עם אורי התחלתי בקיץ, כשהוא היה בן 4 חודשים. הוא הילד השלישי שלי ולכן לא ראיתי את עצמי מנגבת שלוליות בשלווה בבית, אז מה שהיה הוא שפשוט הורדתי לו את החיתול בכל זמן שהיינו מחוץ לבית. בהדרגה מדי פעם השארתי אותו בלי חיתול גם בבית לפעמים.
עם רחלי התחלתי מגיל אפס, אבל שוב חלקי. הורדתי לה את החיתול בכל פעם שהיה נדמה לי שהיא צריכה. איתה היינו כבר עם חיתולי בד, ומצאתי שמכיוון שהפידבק מיידי (רואים מיד שיש חיתול רטוב - הפיפי לא נספג ונעלם כמו שקורה עם חיתול חד פעמי), למדתי יותר. היו תקופות איתה שהיינו עם אותו החיתול עד שלושה ימים, אפילו. בחורף אני פשוט מלבישה אותה יותר שכבות למעלה ושתי זוגות גרביים, ואני גם מרגישה חופשיה יותר להניח לה להסתובב בלי חיתול גם בבית. עם הזמן התרגלתי לנגב שלוליות, ויש לי כבר נוהל מהיר(סופגת עם חיתול משומש או חולצה מסל הכביסה ומעבירה מגבון). כאשר אני מרגישה שאין לי סבלנות לשלוליות אני שמה חיתול. כשזה ממש יום לא טוב - אני שמה חיתול חד פעמי. שלוות הנפש שלי בעדיפות הראשונה!

שואלים אותי אם זה לא קשה לי, ואני אומרת שמרגע שנדמה לי שבתי מבקשת ממני להתפנות, אני לא מסוגלת לא להענות לה, כפי שאני לא יכולה שלא להענות לרעב או צמא שלה, או כל צורך אחר של כל ילד אחר שלי. מעבר לזה, תחושת ההצלחה פשוט ממכרת, ויש בכל יום המון הצלחות! אז שיהיה גם לכם בהצלחה!


טלי ספיר, מדריכת הכנה ללידה ודולה
talisapirster@gmail.com
054-4612951


כל הזכויות שמורות © צרו קשר שיווק באינטרנט הריון ולידה תקנון והצהרת פרטיות קידום והקמת אתרים