יעל שמולביץ -דולה שאחרי לידה ויועצת שינה 050-6000441

 
טיפים לנשים בהריון
טיפים לאחר הלידה
טיפים לשינה (תינוקות פעוטות וילדים)
טיפים להנקה מוצלחת
מאמר על משכב לידה
מאמר על דכדוך ודכאון לאחר הלידה
מאמר על עקרונות חשובים בחינוך
מאמר על תקופת הקוליק(הצילו גזים!!!)
ממליצה לקרוא ....
התקופה שאחרי הלידה
טקס שינה והמלצות
מתוך תחרות אמהות עובדות מהבית
אפשרויות לדחיית שעת ההשקמה אצל ילדים
מאמרים שלי
 עמוד הבית  מי אני . . .  הדרכה וייעוץ שינה  דולה שאחרי לידה פורום
הזמן להתאוששות...על משכב הלידה

 

 

הזמן להתאוששות ...משכב לידה

 

 

תקופת משכב הלידה מתחיל מרגע שהשלייה יוצאת ועד שהרחם מתכווץ לגודלו הרגיל,תקופה של 6 שבועות.

זוהי "תקופת ההחלמה" ,כל האיברים חוזרים למקומם ,המערכות בגוף חוזרות בהדרגתיות לתפקודן הרגיל מלפני הלידה ,זוהי תקופה שהגוף "חוזר לעצמו" .

התהליך הזה מורכב משינויים פיזיולוגים ורגשיים.

 

התכווצויות הרחם מלוות בכאב קל שמורגש מאוד בימים הראשונים לאחר הלידה ובזמן ההנקה.

יהיו דימומים חזקים ואדומים מאוד, ולאחר כמה ימים הדימום נעשה בהיר יותר(גווני ורוד ובהמשך חום בהיר וצהוב) ייתכן ויהיו גושי דם (קרישי דם) גדולים בגודל כדור פינג-פונג ומומלץ להשתמש בפדים ולא בטמפונים (למניעת ספיגה טובה ומניעת זיהומים).

במידה והפדים מתמלאים והם ספוגי דם אדום חזק כל שעה ויש ריח לא נעים ו38 מעלות חום –יש לפנות למיון.

 

סחרחורות היא תופעה ידוע גם כן בגלל ירידה חדה בהמוגלובין והעייפות הגדולה .מומלץ לשתות המון מים,לנוח ולקום מהמיטה כאשר עוברים למצב של ישיבה ורק אז לרדת ולהתהלך .

במידה ויהיה חתך מתוכנן או קרע לא רצוי ,יהיו תפרים ויהיה ניתן לטפל בהם ע"י שטיפות מרובות של מים ,פדים קרים מהפריזר,משחות ותרסיסים לשיכוך כאבים.במידה ותהיה בצקת יש פדים ספוגים במגנזיום וזה מאוד מקל (ניתן להשיג בבתי המרקחת השונים) .

 

עלולה להיות עצירות לאחר הלידה. ישנו פחד שייפתחו התפרים כאשר נלחץ קצת ,החשש מלעשות במקום ציבורי כמו בית החולים, והמקום מאוד רגיש כך שלפעמים דוחים את הכניסה לשירותים. חשוב להקפיד לשתות המון מים ולאכול אוכל מזין עם המון סיבים תזונתיים.

 

הטחורים עלולים להגיע בגלל הלחץ שפעל על אזור פי הטבעת בזמן צירים חזקים . הטחורים יכולים להיות גדושים בדם,מורחבים והם יכולים להיות אדומים ודלקתיים. ניתן לטפל ע"י שטיפות מרובות ,פדים עם מגנזיום 33% ומשחות מיוחדות. במקרים חריפים וכואבים מאוד ובמידה והטחורים לא נעלמים אחרי חודש וחצי אחרי הלידה נדרשת התערבות פרוקטולוגית.

 בימים הראשונים לאחר הלידה הגוף רוצה להיפטר מעודפי נוזלים שהצטברו במהלך ההיריון ,לכן יהיה צורך להתרוקן הרבה פעמים. חשוב לרוקן את שלפוחית השתן אחרי הלידה גם אם לא מרגישים צורך בכך וזה כדי למנוע זיהומים בדרכי השתן והכנסת קטטר.

 

יהיה אפשר לחזור לפעילות מינית כשבועיים עד ארבע שבועות לאחר הלידה וכשהדימומים פסקו ושאזור התפרים התאחה. אצל כל אישה ההרגשה היא אחרת .יש שמוכנות לחזור לפעילות מינית תקופה קצרה לאחר הלידה ויש שיהיו מוכנות בהמשך.

נשים לפעמים חוששות מהפעם הראשונה אחרי הלידה ויש כאלו שבכלל לא חושבות על זה. והכול בסדר.

כחצי שנה לאחר הלידה יהיו פחות הפרשות וגינאליות מאשר במצב רגיל והנרתיק יהיה יבש יותר בזמן קיום יחסי מין . אפשר להשתמש בג'ל כתחליף זמני להפרשות הטבעיות של הגוף .

גלולות למניעת הריון יהיה אפשר לקחת שבועיים לאחר הלידה ,למניקות יש גלולות מיוחדות ואפשר להניק איתן .

התקן מאפשרים להתקין לאחר 6 שבועות לאחר הלידה ובסוף הווסת הראשון .

 

 

 

 

 

בימים הראשונים לאחר הלידה גוף האישה עובר תהליכים פיזיולוגיים ,כימיים והורמונאליים ,יהיו שינויים קיצוניים במצב הרוח של האם החל מהיום השלישי(בדרך כלל היום שבו משחררים את היולדת

במידה ולא הייתה לידה קיסרית או סיבוכים) והאם תרגיש עייפות גדולה,התרגשות, פחד,בלבול ואפילו דיכאון קל. המון נשים חוות את הדכדוך אחרי לידה ("הבייבי בלוז") וההרגשה הזו מתאפיינת בבכי,עצב,בלבול,חרדה,חוסר אונים,תלות באחרים.הדכדוך יכול לחלוף ללא התערבות וטיפול מיוחד ולפעמים הוא גם יכול להופיע בכל מהלך השנה הראשונה לאחר הלידה .

דיכאון לאחר הלידה יכול להתחיל גם אחרי חודש ובמהלך השנה הראשונה (גם בשנה השנייה) והוא יכול להמשך גם אחרי שנה. הרגשת הדיכאון לאחר הלידה מתאפיינת בעייפות כרונית,תשישות,חוסר סבלנות,

חוסר ביטחון,בכי מופרז,כעס,חוסר אונים,חוסר יכולת לצחוק,איבוד שמחת חיים ועלולות להיות תחושות כמו כאבי בטן חזקים,רעידות,חוסר תאבון וירידה חדה במשקל.

חשוב לזכור שיש למי לפנות ושאפשר לטפל בדיכאון אחרי לידה ולא לחשוש ולהתבייש לבקש עזרה! לבקש עזרה זה כוח!

(ראו כתבה על דיכאון לאחר לידה - http://www.babyz.co.il/article.asp?id=360)

 

הפרעה נוספת היא הפסיכוזה לאחר הלידה- בדרך כלל 6-7 שבועות לאחר הלידה.מדובר בשינויים דרסטיים במצב הרוח של היולדת.מאפיינים בולטים בפסיכוזה לאחר הלידה תופעות של בלבול ,הזיות,חוסר התמצאות בזמן ובמקום,איבוד אישיות, חוסר תפקוד מוחלט,הכחשה לתינוק,סכנה

להתאבדות או לפגיעה בתינוק (מחקרים מדווחים על סיכון של 4% מהיולדות שסובלות מפסיכוזה)

 

 

מטרת המשכב לידה היא לתת ליולדת ,שרק עכשיו ילדה ושלא נשכח זאת לרגע, להתחזק ולהקל את השינוי (בלידה ראשונה וגם בלידה רביעית) כדאי מאוד לקיים את משכב הלידה לפי רצונותיה, תנאיה וגבולותיה של  היולדת!

 

 

 

 

 

 

 

 

יעל שמולביץ-מרידור- אימא שאוהבת להיות אימא לירדן ספיר ומעיין "האוצרות" שלי ,נשואה "לאיש שלי" רועי המקסים.

מטפלת מוסמכת מלידה ועד גיל 3,מדריכת תנועה לגיל הרך ,מנחת קבוצות לאימהות לאחר לידה,דולה "פוסטפארטום" ,יועצת שינה לתינוקות ,פעוטות וילדים עד גיל 5 ואני אוהבת את מה שאני עושה!

050-6000441 

 ys_r@walla.com

www.dulot.co.il/yaelmeridor

כנסו לדף הרשמי שלי בפייסבוק- http://www.facebook.com/yael.shmulevich

 

 

.

 


כל הזכויות שמורות © צרו קשר שיווק באינטרנט הריון ולידה תקנון והצהרת פרטיות קידום והקמת אתרים