יסמין פנחסי מכרמיאל - דולה ומדריכת הכנה ללידה 0524-580877

 
מוצרי מרפא טבעיים
תפילה בלידה
התמודדות עם כאב בלידה
המלצות
מרכז נהרה
מעגלי תמיכה
מצג עכוז
כוונה ללידה
אפידורל מזוית קצת אחרת
לידת בית
 עמוד הבית  דולה - תומכת הריון ולידה  הכנה ללידה  להשתמע פורום
מצג עכוז

ביום שישי בבוקר אני מקבלת טלפון נרגש: "היא התהפכה, הראש למטה! סוף סוף אני יכולה להיות רגועה ולחשוב על לידה כפי שרציתי". יומיים לפני כן, נפגשתי עם ק' והיא היתה מודאגת מכך שהעוברית המתוקה שלה החליטה להיות במצג עכוז בשבוע 37. במצג זה ראשו של העובר נמצא למעלה, במקום למטה, קרוב לאגן. במצג עכוז נהוג לבצע ניתוח קיסרי, למרות שניתן ללדת בלידה טבעית הנחשבת ברמת סיכון גבוהה יותר.

ישנן סיבות מבניות שעלולות להפריע למצג העובר, אבל ברוב המקרים אין כל סיבה רפואית ידועה למצג עכוז. לכן, כדאי לתת תשומת לב לאורח החיים בהריון והרגשות העולים בקשר להריון וללידה המתקרבת. לעיתים חרדות, מתח ולחץ קשורים למצג עכוז. בעזרת טיפול אישי המעודד התבוננות אמיצה בפחדים ובמתחים ועבודה עימם, יש אפשרות שהאישה תמצא את הדרך להרגיע ולהשקיט את הגורמים לפחד או למתח ובדרך פלא גם לזכות בהיפוך העובר.

כאשר נפגשתי עם ק', יומיים קודם, היא שיתפה בחששות ובפחדים שלה. ק' מספרת:" בתהליך העבודה המשותף, יסמין אפשרה לי, על ידי  אווירה תומכת ועוטפת בשילוב של נשימות, הרפיה ושיחה לפתוח ולהעלות פחדים שונים. פתאום התבהרו לי כל חששותי, בזמן ההרפייה הצלחתי להתחבר ולהקשיב לעצמי ולתינוקת שלי.  המסר היה כה עוצמתי ומדוייק ותודה לאל לאחר יומיים בבדיקת אולטרסאונד התבשרנו כי אכן הכל בסדר. התינוקת המתוקה התהפכה! במקום הניתוח הקיסרי שהיה הדבר האחרון שרציתי, זכיתי ללדת בלידה טבעית וטובה."

חשוב לדעת שעד שבוע 34 אין כל סיבה לעשות משהו או להילחץ. משבוע 34 ניתן להתחיל בטיפולים ותרגילים שונים שמטרתם לעודד את העובר להתהפך עם ראשו כלפי מטה. התרגילים מבוססים על הרפיית חלק הגוף התחתון, עידוד תנועתיות של העובר ועידוד תנוחות בהן ראש העובר (החלק הכבד ביותר בגופו) ימשך כלפי מטה עם כוח הכבידה.

אז מה אפשר לעשות?

  1. למצוא זמן למנוחה, רגיעה והרפיה.
  2. פעילות גופנית: שחייה (חתירה או חזה) או הליכה של שעה ביום.
  3. בתנוחות הבאות מומלץ לשהות כ-15 דקות פעמיים ביום:
  • תנוחת ברכיים- חזה, תנוחה שבה ראש היולדת נמוך יותר מן הישבן. יש להישען על הברכיים, כך שהברכיים נוגעות ברצפה והמרפקים נשענים גם כן על הרצפה.
  • שכיבה על הגב כאשר  האגן מוגבה על כריות וכפות הרגליים על הרצפה או מוגבהות על הקיר. (התנוחות בחיווי תמונות, מופיעות בספר לידה פעילה/ג'נט בלאסקאס).
  1. טיפול במוקסה, שבו מחממים את הבוהן הקטנה של כף הרגל בעזרת סיגר מצמח הלענה.
  2. רמדי הומיאופתית שנקראת פולסטילה מעודדת תזוזה של העובר.
  3. נשימות המכוונות לבטן ומסייעות להרפות את הבטן התחתונה והרחם. קולות נמוכים ושירה המכוונים לאותו איזור יכולים גם לסייע.
  4. כוח הדמיון – לשכב במנוחה מספר דקות כמה פעמים ביום להזמין את העובר להסתובב ולדמיין אותו מסתובב. ניתן לשלב עיסוי של הבטן עם שמן צמחי.
  5. במידה והתרגילים והטיפולים לא עזרו, סביב שבוע 37 ניתן לבצע היפוך חיצוני. את ההיפוך החיצוני עושה רופא, והפעולה נערכת בבית החולים בליווי אולטרא-סאונד. לפני ההליך, האם מקבלת תרופה להרפיית שריר הרחם ולאחר מכן הרופא מעסה בחוזקה את בטנה ומנסה כך לסובב את העובר ולכוון אותו כך שראשו יהיה כלפי מטה והרגליים למעלה. יעילות השיטה משוערת בין 50-80 אחוזי הצלחה.

אם העובר נשאר במצג עכוז, יש עדין סיכוי שצירי הלידה יעזרו לו להתהפך. לא פעם, נשים מגיעות לניתוח קיסרי ומגלות שהעובר התהפך.

כדאי להתכונן לאפשרות של לידה בניתוח קיסרי. לקבל תמיכה והדרכה על מנת שחווית הלידה הקיסרית תהיה טובה. ולמי שמעוניינת ללדת לידה טבעית  עם עובר במצג עכוז כדאי לחקור היכן ועם מי ניתן ללדת ולהתכונן בהתאם. כתבה בנושא לידת עכוז טבעית

בסופו של דבר, עכוז או ראש, העיקר שהתינוק יוולד בריא ושלם!

בריאות לרוב, יסמין



כל הזכויות שמורות © צרו קשר שיווק באינטרנט הריון ולידה תקנון והצהרת פרטיות קידום והקמת אתרים