דף הבית מצאי דולה! מהי דולה פגוש את הדולות דולה וחדרי לידה דולה מלווה לאחר לידה מניעת חתך בלידה פורום

אפי-נו, מניעת חתך חיץ (אפיזיוטומיה) בלידה, מאמן לידה מכני מחליף את עיסוי הפרינאום

הזמינו אפי-נו בלון מאמן לידה עכשיו!

מחדירים לפתח הנרתיק בלון המתנפח בהדרגה לגודל ראש תינוק. לדברי היצרן, אימון סדיר מגביר הסיכוי למניעת חתך וקרעים בלידה, ומקצר את שלב הלחיצות. יבוא בלעדי לישראל רותי קרני הורוביץ 03-5222427 052-8374237 ואילנה שמש 08-9231719

מאמן-לידה מכני מתוצאת גרמניה, מחליף את הטכניקה הידנית לעיסוי פרינאום, ומשפר את רמת המוכנות ללידה ואת תוצאותיה. המכשיר, המורכב מבלון המתנפח עד לגודל ראשו של תינוק, צינורית ומתקן ניפוח, מאפשר סימולציה של חלקה השני של הלידה (שלב הלחיצות).

המכשיר מיועד לאימון שרירי הנרתיק ורצפת האגן לפני הלידה בתהליך ההתרחבות הצפוי להם בלידה. דחיפת הבלון המנופח החוצה בעזרת שרירי רצפת האגן, גם מאפשרת ליולדת התנסות בתחושה של לחיצת ראש התינוק בלידה מהנרתיק. כפועל יוצא, אמורה היולדת לחוש בטחון עצמי רב ביכולת הנרתיק שלה לאפשר מעבר לראש התינוק, ורמת החרדה שלה מהלידה קטנה באופן משמעותי. עקב כך, טוען היצרן, ניתן לקצר גם את משך השלב השני בלידה, ואת הצורך בשימוש במשככי כאבים. הקשר למשככי כאבים מוסבר בכך שרמת חרדה גבוהה מגבירה הפרשת אדרנלין, שהוא הורמון המתנגד להורמון האוקסיטוצין, המקדם לידה.

ממחקר שנערך בקרב נשים שהתאמנו במכשיר לקראת הלידה, נצפה משך שלב שני של 28.8 דקות, בעוד שבקבוצת הביקורת נמשך שלב הלחיצות 53.7 דקות בממוצע. המחקר נערך בקרב 160 נשים, חציין התאמנו במכשיר וחצין הגיעו ללידה מבלי שהתאמנו בו. מתוך 80 נשים בקבוצת המחקר, 50 היו מבכירות, ו30- היו בלידה שניה. יחס זהה נשמר גם בקבוצת הביקורת. בקבוצת המבכירות נצפו 42% חתך בלבד (שיעור חיתוכי החיץ בגרמניה גבוה, ועומד על כ-80% בלידה ראשונה, בדומה למצב בישראל), מבלי לגרום לעליה משמעותית בכמות הקרעים הספונטניים. בקבוצת הביקורת, הצליחו רק 8.59% מן הנשים ללדת ללא כל קרע או חתך.

המכשיר עצמו מורכב מבלון מתנפח, בעל צורה קונית מאורכת, מתקן ניפוח, ושעון לחץ. הבלון מחובר לשעון הלחץ באמצעות צינור שאורכו 70 ס"מ, ומוכנס אל פתח הנרתיק משבוע 38 להריון פעם ביום. היולדת מנפחת את הבלון בהדרגתיות, ובעזרת מתקן הניפוח עד לקוטר מקסימלי של 10 ס"מ. לאחר 10 דקות, מוציאה היולדת החוצה את הבלון, כשהוא מנופח, ומקבלת אינדיקציה לגודל ראש התינוק שהיה עשוי להיוולד לה באותו הזמן מבלי לגרום נזקים לרצפת האגן. המכשיר מיובא בלעדית לישראל על-ידי רותי קרני הורוביץ 03-5222427 052-8374237 ואילנה שמש 08-9231719. 8374237 - 052, ומשווק גם באיזור הצפון ע"י ענבל לוטם 4928302 - 054. מחירו לצרכן - 580 ש"ח.

בנוסף על הדגם הרגיל מוצע דגם מוזל, ללא מד-לחץ. תפקידו של מד הלחץ לתת חיווי (ביו-פידבק) בזמן האימון שלפני לידה על יכולתה של המתאמנת להרפות את רצפת האגן שלה באופן רצוני, הרפיה המסייעת לשמור על חיץ תקין. לאחר הלידה - מאפשר מד הלחץ חיווי על יכולתה לכווץ היטב את פתח הנרתיק ובצורה אפקטיבית להחזרת הטונוס הדרוש. מחירו של הדגם ללא מד הלחץ - 470 ש"ח.

להלן תרגום הוראות היצרן המצורפות למכשיר: יולדת יקרה, מכשיר החתכל`ס (EPI- NO) הינו כלי עזר בעל ערך רב בהכנת גופך ללידה וכמו כן לאימון שרירי רצפת האגן לאחר הלידה.

החתכל`ס מותח ומכין את אזור החיץ הנקבי בצורה איטית, טבעית ועדינה וע"י כך מקטין בצורה משמעותית את הסיכוי לקרע או צורך בחתך החיץ Episiotomy. כאשר החיץ הנקבי שלם, התחדשות הרקמות והשרירים נעשית ביתר קלות ואת לא תסבלי מהתופעות הלא נעימות של תפרים וחתך.

מכשיר החתכל`ס יקל על לידתך ועל לידת תינוקך.

תיאור המוצר:

מאמן לידה EPI-NO, המכונה בעברית חתכל`ס, מורכב מבלון מתנפח עשוי סיליקון, המחובר למשאבת יד עם מד לחץ. התקדמות האימון נמדדת ע"י מדידת קוטר הבלון המנופח לאחר שהבלון המנופח מוצא מהנרתיק. לחץ השעון אינו אינדיקציה לקוטר הבלון, אבל, באימון שרירי רצפת האגן, שינויים במד לחץ אכן מעידים על רמת ההתקדמות.

מכשיר זה מאושר ע"י התקן האירופי למכשור רפואי European CE Regulations וע"י משרד הבריאות הישראלי.

מטרות השימוש במכשיר:

מכשיר החתכל`ס EPI-NO הינו מכשיר אימון למטרות הבאות:

1. למתוח באופן הדרגתי את רקמות הפות, החיץ הנקבי ושרירי הנרתיק לפני לידה.

2. להתאמן בצירי לחץ (שלב הדחיפות).

3. לאמן את שרירי רצפת האגן לפני ואחרי לידה וכמלווה בטיפול לבריחת שתן.

מאמן הלידה חתכל`ס EPI-NO משמש ככלי עזר בלידות ראשונות וכמו כן גם בלידות חוזרות (כאשר אין סיבה רפואית האוסרת על השימוש בו).

באין המלצה ספציפית מן המיילדת או הרופא, מומלץ להתחיל להתאמן בחתכל`ס כשלושה שבועות לפני מועד הלידה המשוער. באימון שרירי רצפת האגן לאחר הלידה (ע"מ להרים ולחזק את השרירים) רצוי להתחיל לא לפני שלושה שבועות מהלידה.

מקרים בהם אין להשתמש במכשיר:

אין להשתמש במכשיר החתכל`ס EPI-NO במקרים הבאים:

• כאשר אין אפשרות ללידה וגינלית עקב מצב העובר או שליית פתח.

• כאשר סכנת הזיהום גדלה עקב ירידת מים או מצב קיים של פתיחה של 3 ס"מ.

• תחת השפעה של אלכוהול או סמים.

ניתן להשתמש בחתכל`ס בייעוץ רופא או מיילדת בתנאים הבאים:

• במקרה של נזק עצבי כתוצאה מרמות גבוהות של סוכר בדם באופן קבוע Diabetic Neuropathy.

• במקרה של שיתוק גפיים תחתונות Paraplegia.

• במקרה של טרשת נפוצה.

• תחת השפעת משככי כאבים המעלימים תחושת כאב באזור הנרתיק.

אין להשתמש בו זמנית עם מכשור תוך רחמי וגינלי או תרופות וגינליות. רצוי להתייעץ עם רופא לפני השימוש בחתכל`ס.

מידע חשוב:

• לפני כל שימוש עליך לנפח את הבלון ע"י סגירת בורג מד הלחץ וכעשר לחיצות רצופות על משאבת היד. פעולה זו מאפשרת בדיקת שלמות הבלון ומפתחת מיומנות שליטה במכשיר. אם המכשיר ניזוק אין להשתמש בו.

• אין להשתמש בחתכל`ס תחת מים (באמבטיה) מפני שחדירת מים למכשיר עלולה להזיק למנגנון המכשיר.

• יש לאחסן את המכשיר הרחק משמש ישירה .

• אין להשתמש בחתכל`ס ליותר משני הריונות או לאחר שעבר את תאריך התפוגה.

• אנו ממליצים לך לרחוץ היטב את ידיך במים וסבון לפני כל שימוש במכשיר החתכל`ס. יש להישמע להוראות הניקוי והחיטוי הניתנים בהמשך.

הוראות שימוש באפי-נו להכנה ללידה:

• בחרי מקום נח לאימון בחתכל`ס, ודאי שלא יהיו הפרעות בזמן התרגול. לפני השימוש שבי או שכבי בנוחות, כשפלג גופך העליון בצורת חצי ישיבה או ישיבה זקופה. במשך הזמן נסי תנוחות שונות וגלי את התנוחה הנוחה לך ביותר. ניסיונות אלו יכולים לעזור לך לגלות תנוחה הנוחה לך ללידה.

• אפשרי לעצמך כ- 30 דקות כולל זמן להרפיה ורוגע בכל אימון.

• תרגלי את השימוש במכשיר לפני הכנסתו לנרתיק. נפחי את הבלון ע"י סגירת בורג מד הלחץ וכעשר לחיצות על משאבת הבלון. תרגלי סיבוב בורג הסוגר ע"מ להחזיק או לשחרר את האוויר בבלון לפי הצורך.

• כעת, סגרי את בורג מד הלחץ ונפחי שוב את הבלון רק מעט, גודל שיאפשר החדרתו לנרתיק ללא בעיה. ניתן לסכך את הבלון מעט עד למותן (שקע) ע"מ להקל על החדרתו. סיכוך יתר יגרום לבריחת הבלון החוצה מהנרתיק. מומלץ שימוש בג`ל על בסיס מים ולא שמן.

• החזיקי את הבלון בתחילת הצינור המחבר והכניסי כ- 2/3 מאורכו של הבלון לתוך הנרתיק. מותן הבלון מייצב את עצמו בפתח הנרתיק. כדי למנוע בריחת החתכל`ס מהנרתיק בהמשך הניפוח, החזיקי בתחילת הצינור או סגרי את הרגליים.

• ע"י סיבוב קל והזזת הבלון מעלה מטה חושי את גבולות אזור החיץ הנקבי. הרפי את גופך למרות שתחושות אלו חדשות ומשונות עבורך. עד האימון השלישי כבר תפתחי לך שגרת אימון שתתאים לך באופן אישי. • מאימון לאימון הגדילי באופן הדרגתי את גודלו של הבלון. את תחושי תחושת לחץ על השרירים וזה נורמלי. אל תגרמי לעצמך כאב, הניפוח צריך להיות לא מעבר לגבול האי נוחות. בכל עת את יכולה לצמצם את גודל הבלון ע"י פתיחת בורג השחרור במשאבת היד. שימי לב כי שעון הלחץ אינו מראה את גודל הבלון. אין לסמוך על מראה שעון הלחץ במשך האימון, אלא על תחושות הגוף.

• כשהחתכל`ס בנרתיק, נפחי לאט לאט את הבלון לפי תחושתך האישית של לחץ ונוחות. לאחר הניפוח השאירי את הבלון המנופח בתוך הנרתיק למשך 20 שניות עד 10 דקות. בתרגול הזה, העור, הרקמות והשרירים באזור החיץ הנקבי ותעלת הלידה נמתחים ומורחבים בצורה עדינה והדרגתית. (שלב ההתרחבות).

• בזמן האימון הזה נסי ללחוץ על הבלון הנפוח ע"י כיווץ והרפיה של שרירי הנרתיק. חזרי על פעולה זו של כיווץ ושחרור מספר פעמים (אימון שרירי רצפת האגן). שימי לב לתנודות שעון מד הלחץ לפני ואחרי כיווץ השרירים.

• לאחר מכן נסי לדחוף את הבלון החוצה ע"י כיווץ שרירי הבטן והנרתיק והרפיית שרירי רצפת האגן (שלב הלידה). תחושת הלחץ מוגברת בזמן דחיפת הבלון החוצה ויתכן שתחושי אי נוחות. לכן, באימונים הראשונים מומלץ להקטין לפני כן את קוטר הבלון ע"י פתיחה קצרה של בורג שחרור האוויר. בהמשך האימון עם החתכל`ס יהיה לך יותר קל לדחוף החוצה את הבלון. בהדרגתיות הגדילי את קוטר הבלון ואל תתיאשי אם את לא משיגה תוצאות בהתחלה. אם יש קושי בהוצאה עצמה את יכולה בפעמים הראשונות למשוך קלות בתחילת הצינור המחבר ולהחזיק את היד מול הבלון ע"מ למנוע יציאה מהרה מדי של הבלון.

• במידה והבלון אינו יושב נכון בנרתיק ויוצא מוקדם מדי, רצוי להחדיר את הבלון קצת יותר עמוק לפני שאת לוחצת אותו החוצה.

• חזרי על הפעולות המתוארות מספר פעמים בכל תרגול.

אימונים אלה יעזרו לך לקבל "תחושת לידה", ויכינו אותך היטב ללידה הקרובה. בזמן האימון את יכולה להסתכל במראה ולראות את מתיחת החיץ הנקבי. זה ייתן לך בטחון בתפקוד הנכון של גופך. כל אימון מקטין את הסיכוי לנזק לחיץ הנקבי שלך. לאחר כשבועיים של אימון את מגיעה לשיא דרגת האימון כאש ר את מסוגלת ללחוץ החוצה בלון שמנופח לקוטר של כ- 10 ס"מ או היקף של 32 ס"מ, שזה גודל ממוצע של ראש של תינוק.

הוראות שימוש ב-EPI-NO באימון רצפת האגן:

מכשיר האפי-נו הנו כלי עזר רב ערך לא רק להכין אמהות ללידה, אלא גם כדי לאמן את שרירי רצפת האגן. לאחר הלידה חובה לתת לגופך להתאושש ממאמץ הלידה ולהתחדש. אין להתחיל בשימוש בחתכל`ס לאימון שרירי רצפת האגן לפני שעברו שלושה שבועות ממועד הלידה. צריך רוגע וסבלנות ויתכנו יובש ורגישות בנרתיק עקב השינויים ההורמונליים. ניתן להיעזר בשמן בעת החדרת החתכל`ס. אם את חשה בכאב או אי נוחות רצוי לחכות עוד כמה ימים ולנסות שוב.

אנו ממליצים על אימון סדיר וממושך ע"פ הצרכים האישיים שלך. לאחר כשבועיים ניתן לראות שיפור.

יש להתאמן 10-20 דקות ביום בצורה הבאה:

• סגרי את ברז האוויר ונפחי את הבלון רק מספיק כדי לאפשר החדרתו לנרתיק (כ- 4 בשעון). אם הבלון גדול מדי אפשר להקטינו ע"י פתיחת הבורג ושחרור מעט אוויר. כעת את יכולה לשמן את המכשיר עד למותן (שקע).

• החזיקי את הבלון בתחילת הצינור המחבר והחדירי כ- 3/4 מאורכו לתוך הנרתיק. עקב הלחץ של קירות הנרתיק יחול שינוי במספרים בשעון (מ- 4 ל- 6).

• כווצי את שרירי רצפת האגן למשך 10 שניות ונסי להכניס פנימה את הבלון. שחררי והרפי ל- 10 שניות לפחות. כעת שוב כווצי ומשכי את הבלון פנימה. חזרי על תרגילים אלו במשך 10 דקות לפחות. אל תשכחי להרפות בין תרגילי הכיווץ.

• במשך התרגילים הנ"ל, את יכולה להחזיק את הבלון בתחילת הצינור המחבר. את תחושי איך הבלון נלחץ ע"י שרירי רצפת האגן והנרתיק. הסתכלי על שעון הלחץ ושימי לב לשינויים בזמן תרגילי הכיווץ והשחרור.

באימונים הראשונים יתכן שלא יחולו כל שינויים בשעון מד הלחץ או שלא תהיה כל תנועה בבלון. זה מראה ששרירי רצפת האגן והנרתיק עדיין חלשים. לאחר כמה ימים של אימון את תיראי שינויים ותוצאות.

ניקוי וחיטוי:

יש לנקות את מכשיר ה- EPI-NO לפני השימוש הראשון ולאחר כל שימוש לפי ההוראות הבאות:

• סגרי את ברז הניפוח ונפחי את הבלון ע"י כ- 10 לחיצות על משאבת היד.

• נקי בזהירות את הבלון ע"י שטיפה במים חמים (לפחות 40 מעלות) במשך דקה או שתיים. הרחיקי את משאבת היד מהמים בזמן ניקוי הבלון. חדירת מים למשאבת היד עלולים לפגום ביעילות המכשיר.

• שטפי היטב את הבלון במים זורמים.

• יבשי את המכשיר היטב ע"י השכבתו על משטח נקי.

• מומלץ לחטא את המכשיר ע"י ניגוב הבלון עם אלכוהול 70%.

• לאחר הניקוי יבשי היטב את המכשיר לפני החזרתו לתיק אחסון עד לשימוש הבא. סגרי את רוכסן התיק.

• במידה וחלף יותר משבוע בין אימון לאימון, מומלץ לחזור על הניקוי והחיטוי לפני השימוש.

אזהרה:

• כדי למנוע העברת זיהומים, אין להעביר מכשיר זה מאישה לאישה. • יש להתחיל באימון לידה לא לפני שלושה שבועות מתאריך הלידה המשוער.

• יש לאחסן הרחק מהישג ידם של ילדים.

ההתנסות האישית שלי עם האפי-נו

מאת רותי קרני הורוביץ

כהכנה ללידת הבית הנפלאה שחוויתי, שימש האפי-נו כמאמן המושלם ביותר. האימון במכשיר היה כלי העזר המשמעותי ביותר שהכין אותי ללידה קלה וחלקה. בקצב שלי, בזמן ובמקום שנוחים לי, ידעתי, אוכל לבנות לעצמי את הבטחון הגופני והרגשי ביכולת שלי ללדת היטב. האפי-נו עשה מלאכתו נאמנה והוכיח מעבר לכל ספק שאין כמוהו האימון הקרוב ביותר לקראת הדבר האמיתי.

התאמנתי בכל יום כמעט, בשעות הערב. גיליתי שתנוחת האימון המועדפת עלי היא שכיבה על הצד בברכיים כפופות מעט. ריפדתי את עצמי היטב בכריות לתמיכה, בעיקר מאחורי האגן. התמיכה הזו אפשרה לי להתמקד בהרפיה שכה חשובה להצלחת האימון.

ידעתי שמפתח ההרפיה הוא מרכזי בחשיבותו להצלחת האימון, ולכן השקעתי בו מחשבה רבה. את הכלים שלי לדמיון מודרך כינסתי במאמר `דימויים לנשימות וללחיצות` באתר הבית שלי ושל אילנה `אמנות הלידה`. הדימויים מכוונים במקור להרפיית צוואר הרחם בלידה, אך התאמנתי בדיוק לפיהם, וגיליתי שהם עובדים נהדר גם על פתח הנרתיק באימון. יותר מכך, האימון במכשיר האפי-נו, בשילוב התרגול בדימיון מודרך, סייעו בהטמעת הדימויים אל תוך הגוף פנימה. הרגשתי שהגוף `צילם` את ההתניה להרפות בתגובה למתיחת הבלון, והפך את מפתחות הדמיון המודרך זמינים ומועילים מאד בלידה.

מבחינת התנוחה באימון, הרי שהבחירה שלי בשכיבה על הצד נבעה מהסיבות הבאות: זה נוח, האגן חופשי ובעיקר חופשית עצם הזנב – סקרום, בניגוד לתנוחות ישיבה, הנרתיק מאורך בניגוד לתנוחת כריעה, וניתן להרפות בה את הגוף כולו. זו גם תנוחה נפוצה ומצוינת ללידה בחדרי לידה ובבית, שאותו זיכרון צילומי של הגוף לוקח איתו ללידה ממש.

הקפדתי על מציאת התנוחה שבה מפעיל הבלון את מירב ההתנגדות על פתח הנרתיק. כלומר, תמיד וידאתי שלפחות ארבעים וחמשה אחוזים ממנו נמצאים מחוץ לנרתיק, כך שההיקף הרחב ביותר של הבלון לוחץ מבפנים החוצה על פתח הנרתיק. כי אם הבלון ייבלע פנימה – מה עשינו? בטח שלא אימון אפקטיבי לרצפת האגן.

צריך להבין שהגובה של שריריי רצפת האגן פנימה אל תוך הגוף הוא שני ס"מ בערך, כך שמה שנחשב באימון הוא `טבעת מול טבעת` או במילים אחרות טבעת ההיקף הרחב יותר של הבלון, מול טבעת רצפת האגן. צריך גם להבין שהנרתיק דומה יותר למשולש הפוך מאשר לשפורפרת, כפי שמראים בטעות מספר תרשימים שנתקלתי בהם בעבר. ואולי הטעות נובעת מכך שרוב תרשימי הנרתיק מתארים אותו בפרופיל. מכל מקום, חשוב להבין שרק תחתיתו של המשולש היא הרלוונטית לאימון, ולכן יש להציב את הבלון כך שישפיע עליה.

אי אפשר להגזים בחשיבותו של מיקום הבלון להצלחת האימון. הייתי אומרת שזהו מפתח עיקרי. חשוב גם להבין שהמיקום לא מתבצע פעם אחת ודי. זו עבודה עדינה של כוונון והתאמות שמתרחשת תוך כדי האימון עצמו, ובכל אימון מחדש. למרות שזה אולי נשמע מסובך ובעייתי, זה ממש לא כך. כשהאימונים נכנסים לתלם, לאחר פעמיים שלוש, פעולת המיקום הופכת טבע שני, לא חושבים על זה בכלל.

לגבי האימון עצמו – לאחר הניפוח, הכיווצים וההרפיות, השהיתי את הבלון לשתי דקות בערך בכל פעם. אישית, מצאתי שקשה לי להתמודד עם רצף של דקות ארוכות בהן של מתיחה, ולכן שברתי את האימון לשלושה מיני-אימונים קצרים בכל פעם. חשוב לי לציין כי על שיטת האימון הזו החלטתי בעצמי, ושאין לה שום סימוכין בהוראות היצרן. ידעתי שאני לוקחת על עצמי את האחריות שבאי הצמדות להוראות מבחינות מסוימות, ובכל זאת, לי זה התאים.

לאחר כל `מיני-אימון` שכזה הייתי סקרנית מאד לדעת איזה היקף ראש תינוק יכולתי ללדת בקלות, ולכן מדדתי את היקף הבלון במקום הרחב ביותר באמצעות סרט מידה גמיש. כאמור, הגעתי לעשרים וששה סנטימטרים בלי קושי מיוחד. ראיתי גם שמתקיימת באימונים מן תבנית שחוזרת על עצמה. המיני אימון השני הגביר את ההישג והשלישי תחזק אותו. כלומר, לדוגמא, אם במיני-אימון הראשון הושג היקף של עשרים וחמשה וחצי ס"מ, הרי שבשני הושג 26, וגם בשלישי 26.

הבנתי שהיקף הראש הממוצע של תינוק הוא 34 ס"מ, והוראות היצרן דיברו על להגיע ל-32, כך שעוד דרך ארוכה לפני. לאחר יומיים של דשדוש, החלטתי להתקדם. זה לא קל אך לחלוטין אפשרי. גיליתי שבאמצעות הרפיה וניפוח מתונים אני יכולה להגיע רחוק יותר. מה שעבד בשבילי, היה לנפח את הבלון בקצב קבוע ואיטי של ניפוחים והרפיות. לאחר עשרה הניפוחים הראשונים שהיו לי קלים, התחלתי לנפח ולנוח בקצב `אוטומטי` וקבוע ככל שניתן. כלומר, ניפחתי שלושה ניפוחים, ונחתי שלוש נשימות מלאות. אני מבקשת להדגיש שאישית, אותי, מרפים מאד דימויים וקצבים מספריים, ושתבנית זו לא בהכרח מדברת לאף אחת אחרת.

מכל מקום, לאחר מספר אימונים כאלו הגעתי להיקף של עשרים ושמונה וחצי ס"מ. בהחלט לא רע, אך ידעתי שלא מספיק. הרגשתי שהאימון תקוע ושמשהו בכלים שבהם השתמשתי כבר לא עובד בשבילי בהיקפים הגדולים יותר.

אני קצת נבוכה לשתף, אבל מה שהתחיל לנקר בי באותו שלב ולהרים ראש היה הפחד. פחדתי מההשתמעויות של כשלון ואי התקדמות באימון, במיוחד לאור העובדה שהתכוננתי ללדת בבית. איזו מן יולדת בית אני אם אני נרתעת מלעבור את גבול הנוחות וההרגשה הבטוחה והמוכרת של מתיחה עד היכן שהגעתי? האם אוכל להרשות לעצמי ללדת היטב אם כבר עכשיו איני מוכיחה לעצמי שסביר לחלוטין שאצליח?

לא האמנתי, אך הפחדים הפכו פרטנרים יעילים מאד לאימון. התחלתי לדמיין מה יקרה אם לא אצליח (חתך, התערבויות, תפרים, איזה פרצוף יהיה לי כיבואנית וכנושאת דגל לידה טבעית אם אכשל), והאימונים נכנסו להילוך חדש. זה לא היה שחשקתי שיניים והתגברתי על כאב. במפורש, היה זה מחסום מנטלי,הפחד, שהייתי צריכה לפרוץ. אולי זה נשמע מוזר, אך מעשרים ותשעה וחצי ס"מ לשלושים ושניים, היה לי קל יותר להגיע מאשר לעשות את כברת הדרך שבין עשרים ושמונה וחצי ס"מ לבין עשרים ותשעה וחצי. בחיי.

שאבתי תמיכה גם מסיפורי אימונים בפורום של אתר הבית שלי ושל אילנה `אמנות הלידה`.

משהגעתי להיקף המיוחל של 32 ס"מ, הפכו האימונים לשגרת תחזוקה קלילה. ידעתי עמוק בכל תא בגופי שיש לי נתוני פתיחה מעולים ללידה קלה וחלקה. הרגשתי כמי שהולכת מוכנה לאולימפיאדה של עצמה. וכך היה. בלידה עצמה הייתי כה מורגלת בתחושות הלחץ והמתיחה שחוויתי בשבועות שלפני, עד שמבחינות רבות הלידה הרגישה כמו עוד אימון. והאפי-נו - אין כמוהו כלי אמין להכנה ללידה. כשקמתי להתקלח לאחר הלידה, שלמה לגמרי למותר לציין, לא האמנתי כמה קלה ופשוטה יכולה לידה להיות. האפי-נו הוכיח עצמו מעל ומעבר לציפיותיי. הנה סיפור הלידה שלי http://www.leida.co.il/message.asp?qt=5154

טיפים של המיילדת אילנה שמש לשמוש באפי-נו From my experience with women, this is what I recommend, which is not the direct recommendations by the company which is in the translation, but seems to be realistic and works. First start by inflating the balloon only enough to make it stiff enough to insert. Insert it 3/4 of the way, and do not blow it up more. Practice a few pelvic floor contractions and releases and watch the needle of the manometer. You want to know that you raise the needle when you contract your muscles and are able to completely relax your pelvic floor when you relax the muscles, and see the needle back to starting point. This is important because you want to relax your pelvic floor while the head is crowning. After a few minutes of this then you pull out the balloon a little so that only half to 2/3 is inside, and begin to inflate the balloon, (now you are not looking at the manometer as it does not play a part in the stretching exercises) and you inflate until you reach a low level of discomfort, not pain just a feeling of maximum stretching. Then you either hold it with your other hand inside for 10 minutes, or you are lying on your side and legs are bent and you hold it in with your upper foot or calf of leg. You must hold it in because the balloon wants to jump out and you invest effort in keeping it in for 10 minutes if possible. After ten minutes you stop holding it in, and let it come out. Then you measure how big the diameter is by putting it against the graph template in the instructions booklet (of the English). I know that it says in the instructions to practice pushing it out. This is not practical since the balloon wants to pop out all the time, and the minute you let go it will just pop out. Anyway, you never need to practice pushing because it is a normal part of birth that should be an instinct anyway, and when the head is low enough you will have an urge to push and you should listen to your body and do what you feel. During the ten minutes, you can relax, listen to music, read, practice guided imagery, think positive birthing thoughts, do breathing exercises, anything you want. .,

עדויות מתוך פורום לידה

"ילדתי את בני עילי ביום חמישי (לפני שבועיים ויום) במשקל 4.265 ללא חתך וללא קרעים, הוא פשוט התגלץ` החוצה אחרי שתי לחיצות ממש קלות- שוב, תודות לאפי נו."

מתוך הודעתה של אורית http://www.leida.co.il/message.asp?qt=20215

"אני ילדתי את מאיה 4.380 קילו + יד על הראש (כמו בשיר) בלי חתך בזכות האפי נו (הדגם הפשוט)"

מתוך הודעתה של נלי http://www.leida.co.il/reply.asp?rep=187874

"עכשיו אני יכולה להבין את סיפורי הלידה שבהן נשים כתבו שהרגישו רק לחץ גדול אך לא כאב. עד עכשיו התייחסתי לסיפורים הללו בספקנות רבה, אבל זה בדיוק מה שהרגשתי בלידה הפעם. מדהים להיווכח מה שאווירה, תמיכה ומים מסוגלים לעשות... גם הפרינאום נשאר שלם הפעם בזכות האפי-נו."

מתוך הודעתה של טלטל http://www.leida.co.il/message.asp?qt=19867

"יציאת הראש (35 ס"מ) אפילו הרגישה מוכר כל כך בזכות האפי-נו, ואפילו לא הפחידה. באימונים, הגעתי ל-31 ס"מ ובסוף הלידה אמרה לאה: "ממש פרינאום של בתולה"."

מתוך הודעתה של חני http://www.leida.co.il/reply.asp?rep=100413

"אני אחרי לידת שגיא שנולד 3.840 עם היקף ראש 35 ס"מ ואני עם פרינאום שלם בזכות האפי נו."

מתוך הודעתה של ציונה http://www.leida.co.il/reply.asp?rep=56000

"ילדתי לפני 7 חודשים בת במשקל 4.110 ק"ג בלי חתך ובלי אפידורל, ככל הנראה בזכות האפי נו...נא התעודדי. בהתחלה השתמשתי בו בשכיבה והיה לי די קשה ודווקא לקראת הסוף גיליתי שהרבה יותר קל להחזיק אותו בפנים כאשר יושבים על כסא בזוית 90 מעלות. בכל מקרה יום לפני הלידה הגעתי לפתיחה של 9. בהצלחה ובברכת לידה נטולת חתך..."

מתוך הודעתה של מירב ל. http://www.leida.co.il/reply.asp?rep=55971

"והכי נהדר-לידה ראשונה ללא חתך בזכות האפי-נו!!! אני מזמינה כבר מעכשיו לקראת הלידה השניה..." הודעתה של דנה http://www.leida.co.il/reply.asp?rep=25912

"לפני שלושה שבועות ביקשתי עזרה לגבי שימוש באפי-נו עם GBS. קיבלתי תשובה מפורטת מאילנה שמש שאפשר להשתמש. הבטחתי לאילנה שאני אעדכן אחרי הלידה והנה אני כאן. יש לי מבנה צר ולכן התחלתי להתאמן כ- 4 שבועות לפני הלידה. האימונים היו לי מאוד קשים. התקדמתי באיטיות רבה. איטיות כמעט מייאשת. ניסיתי בכל מיני תנוחות, בכריעה, על הצד, על הגב ובעמידה. 4 ימים לפני הלידה הגעתי כמעט ל- 10 ס"מ. ידעתי שהעובר גדול והערכת היקף הראש היתה גדולה בהרבה מ- 32 ס"מ. הייתה לי לידה כואבת וארוכה אבל נטולת אפידורל והתערבויות מיותרות. מרבית הלידה הייתי בעמידה או בכריעה . אז לעדכון עצמו. ילדתי תינוקת במשקל 3950 גרם, הקף ראש 36 ס"מ , ללא תפר. (כמובן שבלי אפיזיוטומיה) שכחתי לציין שזו לידה ראשונה?

מאחלת לידות קלות ומעצימות לכולנו." מתוך הודעתה של רוני http://www.leida.co.il/message.asp?qt=25054

עדויות נוספות

מירב אכן כן. רכשתי, השתמשתי – מעט מאוד ולא בשיטתיות כממולץ – וילדתי. בלי חתך,בלי קרע לא צפוי. זו היתה לידה ראשונה. לידה בריאה וטובה לכלן. אורלי.

Epi No – ניסיון אישי לפני כשבעה חודשים ילדתי בת מקסימה, בלידה שהייתה החוויה הכי מדהימה בחיים שלי. אחד החששות הגדולים שלי מהלידה היה בעצם מהחתך והכאבים שצפויים לאחר מכן: בן רגע כל חיי הולכים להשתנות, כל כולי רוצה להיות עם התינוקת וליהנות איתה, אך כל בעלות הניסיון מספרות שהשבוע הראשון מאד כואב, לפעמים זה מסתדר לבד, לפעמים הרופא משחרר קצת תפר לוחץ, אבל בסך הכל, בתקופה כל כך מיוחדת ונפלאה, בנוסף להתמודדות עם המצב החדש, וההסתגלות להנקה, צריך גם להתמודד עם כאבי התפרים.

לכן החלטתי לעשות הכל כדי להימנע מחתך.

לאחר שיטוטים וחיפושים באינטרנט מצאתי באתר אמנות הלידה מידע על החתכלס`: בלון אימון מתוצרת גרמניה, שעל פי סקרים מפחית במידה רבה את הצורך בחתך. התקשרתי לאילנה שמש שמשווקת את הבלון בארץ, היא סיפרה לי עליו והפנתה אותי לבנות שהשתמשו בו, וכן לאתר האינטרנט של המוצר. קיבלתי המלצות חמות מבנות שילדו ללא חתך, וקראתי את ההסברים באתר ה Epi-No, החלטתי שאין מה להפסיד.

התחלתי להתאמן בסוף שבוע 35, מידי יום ניפחתי את הבלון מעט יותר, והחזקתי אותו קצת יותר זמן.

אפשר להתאמן לבד, אבל זה די מעייף: לבלון המנופח יש שאיפה מתמדת לצאת החוצה, והיד שצריכה בתקופה זו של ההריון להקיף בטן ענקית וללחוץ עליו חזק, מאד מתעייפת וכואבת. לכן, למרות שאפשר להסתדר לבד, עזרה מהבן זוג מאד מועילה.

בסוף שבוע 36 ילדתי, בלידה טבעית בעזרת תומכת הלידה, נרי ליפשיץ. היות והייתי ללא אפידורל, המיילדת שרצתה להיות מוכנה למצב של חיתוך, הרדימה את אזור החיתוך, בזריקה שכאבה לי יותר מכל צירי הלידה.

התינוקת יצאה לאוויר העולם לאחר שעתיים בחדר לידה, מבלי להשאיר ולו קרע קטן. מיד לאחר הלידה עברו כל הכאבים, פרט לכאב דקירת זריקת ההרדמה, שניתנה ליתר ביטחון…

לסיכום, הבלון עדיין לא מוכר כל כך בארץ, וחבל. אני באופן אישי הייתי מאד מרוצה ממנו, וממליצה בחום להשתמש בו.

שתהיה לכן לידה קלה, ומהנה.

דנית.

למי שמפחדת מהקדמת הלידה, אין לי מידע מדעי, אך חברה קרובה שלי, שהשתמשה בבלון ילדה בשבוע 43 עם זירוז.


כל הזכויות שמורות © לאתר אמנות התמיכה בלידה | תנאי שימוש | אינדקס לידה | הכנה ללידה | שיווק באינטרנט | צור קשר | הצהרת פרטיות